Město se nedohodlo na prodeji akcí společnosti CSG

06.04.2004 / David Schlegel

J i h l a v a - Jednání města se společností CSG o prodeji vlastnického podílu v hokejovém klubu HC Dukla Jihlava neskončila úspěchem. "Obchodní jednání mezi oběma stranami byla ukončena. Podmínky obchodu přestaly vyhovovat oběma stranám. Je možné, že se obě strany v budoucnu sejdou u jednacího stolu, i když už třeba nepůjde o záležitost takového rozsahu," uvedl jednatel klubu Ivan Padělek. Ten vzápětí ujistil všechny fanoušky Dukly, že nedohoda extraligu v Jihlavě neohrožuje. "Není to pro nás tragérie. Jednání o novém sponzorovi už skončilo neúspěchem více. Je pravda, že to nikdy nedošlo tak daleko," připustil Padělek.

S představiteli firmy jednali přímo majitelé klubu, tj. zástupci města. Podle dostupných informací nedostalo město zásadní záruky, že se klub neodstěhuje z Jihlavy, což byla jedna z nejdůležitějších skutečností, která rozhodla o tom, že se transakce neuskuteční. Ivan Padělek to však nechtěl příliš komentovat. "Tohle jsou informace, které by vám měli poskytnout ti, kteří o prodeji jednali," uvedl. Se zástupci města plánujeme podrobnější rozhovor na středeční dopoledne.

Pro jednatele klubu se nic nemění. "V každém případě je naším cílem záchrana v extralize. V žádném případě extraligu prodávat nebudeme a uděláme vše pro to, abychom se udrželi. Totéž platí o juniorce a navíc se chceme pokusit o postup dorostenců do extraligy," nastínil hlavní cíle Padělek.