Ve spoustě zápasů jsme podali lepší výkon a body jsme nebrali, uvědomuje si Jakub Suchánek

27.01.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Tři body, vítězství 3:2, vstřelená branka na 2:1 a stažení Chomutova na 10 bodů se zápasem k dobru. Samá pozitiva? Dalo by se říct. Obránce Jakub Suchánek ale moc dobře ví, že je stále na čem pracovat. „Výkon nebyl konstantní a vyrovnaný. Měli jsme v zápasu horší i lepší úseky, nebyli jsme schopní u naší hry vydržet. Nebylo to takové, jaké jsme si představovali, takže jsme určitě rádi za tři body,“ říká třiatřicetiletý bek, který svou druhou branku v sezoně vsítil opět při přesilovce.

Jakub Suchánek moc dobře ví, že velkým negativem byly začátky úvodních dvou třetin. V obou případech totiž Dukla inkasovala. „Vstup do zápasu jsme trošku prospali. Pak jsem pokračovali a od zákroku na Vaňouse se hra trošku zlepšila. Ale nástup do druhé třetiny byl zase špatný, dostali jsme se pod tlak. Nemělo by se to stávat. Ve spoustě zápasů jsme podali lepší výkony a body jsme nebrali, proti Chomutovu naštěstí body bereme,“ sděluje zadák, který kroutí první extraligovou sezonu v kariéře.

TŘI BODY JSOU OPRAVDU DŮLEŽITÉ, ZASE JSME NA DOSTŘEL, ŘÍKÁ ÚTOČNÍK VLASTIMIL DOSTÁLEK

Na svůj premiérový gól čekal do 14. kola, kdy v Mladé Boleslavi využil přesilovku pět na tři. Také jeho druhý zářez na pažbě v tuzemské nejvyšší soutěži přišel při početní výhodě. Dukla se v pětiminutové přesilovce pět na tři dlouho trápila, během její závěrečné minuty ale vstřelila hned dvě branky. A s troškou nadsázky se tak vzepřela tvrzení jednoho fanouška, který po utkání se Spartou psal, že přesilovky Dukly by se mohly vysílat na Silvestra... Nyní musel vzít dotyčný svá slova zpět. Nejprve se prosadil obránce Matěj Stříteský. „Stříťa puk narval od modré do víka a gólman toho moc neviděl, protože jsme se před ním motali s Dostym (Vlastimil Dostálek – pozn. aut).“ Poté už přišla řada právě na Seggeho nebo Suchoše, jak se sympatickému zadákovi také říká. „Z přesilovky už nezbývalo tolik času, takže jsem zůstal na ledě s další lajnou. Vyplaval na mě puk, Divoch (Richard Diviš – pozn. aut.) to na mě prostrčil mezi kruhy a já prostřelil gólmana peckou k tyči,“ usmívá se Jakub Suchánek.

Videoohlasy s Jakubem Suchánkem

A teď trošku nevážně. Divíte se, že se Kuba během první otázky za chvilku zasekl? A poté se několikrát rozesmál? My tedy určitě ne. Hned na začátku rozhovoru totiž začal zpoza zástupce médií vykukovat tur domácí. A nebo tur duklácký? Podívejte se na video 😊

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Trenéři: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Jan Šťastný (Piráti Chomutov)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov 3:2

Autor videa: YouTube HZStv1