Kádr Dukly je uzavřen. Věřím, že se baráži ještě můžeme vyhnout, říká Bedřich Ščerban

02.02.2018 / KLUB

Dne 31. ledna 2018 skončil přestupní termín pro možné pohyby hráčů v Tipsport extralize ledního hokeje. Dukla se v současné době nachází na 13. místě extraligové tabulky. Jihlava se může baráži stále ještě vyhnout, současně ale musí počítat, že třetí rok po sobě bude hrát prolínací soutěž o extraligu. V tom případě by nově příchozí hráč musel splnit pravidlo patnácti odehraných zápasů a nastoupit tak nejpozději 26. ledna. Kádr Dukly Jihlava je v současné době uzavřen a připraven na závěrečnou část sezony.

„Pro nás byl termín 31.1. nereálný. Abychom mohli s hráčem počítat i v případě barážových zápasů, kterým stále věřím, že se můžeme vyhnout, musí mít hráč odehráno za Duklu 15 zápasů. Nastoupit by tedy musel nejdéle, s pojistkou jednoho zápasu, 26.1. Proto jsme plánovali jinak, než dovolovala pravidla. Naše finanční možnosti nás limitují a my musíme zacházet s financemi obezřetně. Na hráčském trhu jsou určité možnosti. Některé nároky hráčů nemůžeme akceptovat a konkurovat nabídkám jiných extraligových klubů,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

„Příchod Matěje Stříteského, Waceyho Rabbita a Zacha Hamilla byl pro nás maximum možného. To, že mohl přijít Petr Straka, bylo už nad rámec a nemohli bychom si to dovolit, kdyby se nám nepodařilo si uvolnit ruce odchodem Petra Ulrycha a tradem Tomáše Kubalíka, ale hlavně bez finanční pomoci nad rámec uzavřených smluv,“ sděluje dále šéf Dukly Jihlava a upozorňuje, že klubu výrazně pomohlo setkání s partnery 14. prosince ve VIP prostorách klubu. „Někteří partneři navýšili své smlouvy po prosincovém setkání s partnery a prezentaci pro ně připravené. Za což jim děkuji.“

„Velký dík pak patří firmě Icom Transport a generálnímu řediteli, panu Kratochvílovi. Ten slíbil, že když se bude něco rýsovat, pomůže mi nad rámec uzavřené smlouvy. Jeho finanční pomoc, přestože firma patří již k významným partnerům, byla nejzásadnější,“ prozrazuje Bedřich Ščerban.

„Na tyto naše aktivity jsme mohli použít i finanční dary od fyzických či právnických osob. V tomto směru si velmi si cením postoje hejtmana Kraje Vysočina MUDr. Jiřího Běhounka, který nám daroval finanční dar jako fyzická osoba,“ uzavírá jednatel klubu.