Po třetím gólu jsme tam nechali Pepu několikrát vykoupat, To se nesmí stávat, ví Petr Straka

07.02.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Doposud největší porážka Dukly v této sezoně byla o tři branky, vyložený pěti nebo šestibrankový debakl jihlavští hokejisté nedostali. Stalo se tak až ve 48. kole Tipsport extraligy ledního hokeje, kdy Jihlava na domácím ledě podlehla lídrovi tabulky Plzni 1:6. Jde o hodně krutý výsledek, tím spíše, že na pozápasové tiskové konferenci se oba trenéři shodli, že Jihlava byla dvě třetiny lepším týmem. Jenže šance nevyužila a po čtyřiceti minutách bylo skóre 0:2. „Šance si dokážeme vytvořit, což je pozitivní, ale musíme zapracovat na tom, abychom je proměňovali. Protože to pak dělá rozdíl mezi týmem, jako je Plzeň, a někým, jako jsme v tomto případě byli my,“ sděluje ex-plzeňský útočník Petr Straka.

Jak již bylo psáno, po dvou třetinách vedla Plzeň na Horáckém zimním stadionu 2:0. Přitom pokud by bylo skóre opačné, neřkuli větší ve prospěch Jihlavy, patrně by se nikdo nemohl divit. Jenže zatímco Dukla své gólové šance nevyužila – a že jich v první třetině bylo – Plzeň v první i druhé dvacetiminutovce jednou skórovala. Když olympionik Milan Gulaš vstřelil ve 43. minutě třetí gól, bylo hotovo. „Dvě třetiny jsme odehráli výborný zápas. Bylo to jenom o šancích. Vytvořit si je dokážeme, což je pozitivní, ale musíme zapracovat na tom, abychom je proměňovali. Už předtím ve Vítkovicích to bylo s nulou, a kdyby tam proti Plzni nepropadla naše střela tři minuty před koncem, tak je to další nula,“ uvědomuje si útočník Petr Straka, který právě na onen jediný jihlavský gól nahrával.

Hokejista s reprezentačními zkušenostmi ke krutému výsledku těžko hledal slova. „Sami si zápas musíme rozebrat a ujistit se, že se nebude opakovat, protože takhle to nejde. Pepu Kořenáře jsme v brance po třetím gólu nechali několikrát vykoupat, to se prostě nesmí stávat,“ hlásí forvard, který se před letošní sezonou vrátil ze zámoří do Plzně a do Dukly zamířil 24. ledna výměnou za Tomáše Kubalíka. „Byl to pro mě speciální zápas. V Jihlavě jsem teď dva týdny, takže je to celkem čerstvé. Snažil jsem se vyvarovat tomu, abych nahrával bílým,“ podotýká v nadsázce a vzápětí nastiňuje, jaký bude plán týmu na začátek reprezentační pauzy. „Máme nějaké volno a v pondělí (12.2.2018 – pozn. aut.) se hlásíme na tréninku.“

Videoohlasy s Petrem Strakou

Trenéři: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla
Pozn.: Do videoohlasů s trenéry bylo použito špatné outro. Zápas Dukla – Chabarovsk je na programu 14.2.2018, což je středa. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.