Na Mozart Cupu 2018 se sešla téměř stovka týmů celého světa. Nechyběly ani jihlavské krasobruslařky

18.02.2018 / KLUB

Jihlavské týmy synchronizovaného bruslení soutěžily na tradiční světové soutěži v rakouském Salcburku. Již 8. ročník této mezinárodní soutěže hostil přes 90 závodních týmů z celého světa. Zastoupení měla mimo jiné Kanada, USA, Finsko, Norsko, Švédsko, Austrálie, Rusko, Ukrajina, Chorvatsko, Maďarsko, Francie, Německo, Itálie, Rakousko, Polsko, Švýcarsko a Česká republika. Jihlavské krasobruslařky se těchto závodů účastní pravidelně.

Fotogalerie: Mozart Cup 2018

V kategorii mladšího žactva se představily týmy Gemini a Tempo. Na soutěž se velmi důkladně připravovaly. „S dětmi je náročné nacvičovat choreografii týmového krasobruslení. Je potřeba tomu věnovat hodně času a trpělivosti. V Salcburku jsme počítali s dobrým výsledkem pro Gemini a zlepšením pro Tempo. Mladší tým nás velmi příjemně překvapil, nechal za sebou 4 soupeře z Německa, Rakouska a Maďarska. Oba žákovské týmy zajely bezchybné jízdy. Gemini přivezly do Jihlavy bronzové medaile. Celý oddíl je na tento úspěch velmi pyšný,“ řekla trenérka žactva Linda Haferníková.

V kategorii Mixed Age A se představil jihlavský tým Ice Flowers. „Děvčata zajela velmi dobře, po celou dobu soutěže jsme si drželi 2. příčku. Ke konci se představilo několik velmi silných soupeřů, nakonec jsme si odvezli 4. místo,“ sdělila trenérka Vladimíra Sedinová, která tentokrát sama soutěžila v kategorii dospělých.

„Této soutěže se účastním nejen jako trenérka jihlavských týmů, ale i jako technická specialistka ISU. Rozhodli jsme se pro lepší organizaci přípravy na tuto významnou soutěž zapojit vyškolené lektorky krasobruslení z řad úspěšného týmu Starlets. Podpořily naše nejmladší závodnice, asistovaly při soutěži hlavní trenérce a velmi pomohly k úspěšné výpravě. Já obdivuji organizaci této ohromné soutěže. Každým rokem je precizněji připravená a na úrovni, účast soutěžících je jedna z nejvyšších na světě. Máme to do Salcburku blízko, a tak si nemůžeme takový event nechat ujít. Je však nutné dobře se připravovat. Všechny naše týmy moc chválím a klubu Dukla Jihlava – mládež, z.s. děkuji za optimální tréninkové podmínky,“ podotkla hlavní trenérka oddílu krasobruslení v Jihlavě a technická specialistka ISU, Věra Paulusová.

Výsledky najdete zde.