Pošesté s Olomoucí. Dukla sehraje ve středu druhé přípravné utkání

21.02.2018 / Tomáš Kalas

Zatímco s Libercem se Dukla potkala za celou sezonu pouze dvakrát, s Olomoucí to bude již pošesté. Na programu je totiž druhé přípravné utkání Jihlavy, v prvním Dukla doma podlehla Chabarovsku těsně 1:2. Na Hané se utkání rozehraje ve středu 21. února 2018 od 17:00.

Je to vskutku paradox. Se severočeským celkem se Jihlava potkala dvakrát doma, v 24. kole a 37. kole, obě utkání prohrála shodně 0:2. S Kohouty však vyjma tří extraligových utkání sehráli červenožlutí ještě dvě utkání před sezonou, tím prvním zároveň zahájili ostrou sérii předsezonní přípravy, v Olomouci podlehli 1:2. Odveta o tři týdny později na jihlavském ledě vyzněla taktéž stejným výsledkem pro hosty.

V extralize i první vzájemný zápas opanovala Olomouc, na svém ledě dodržela pravidlo celkových tří gólů a zvítězila 3:0. Na konci listopadu zajížděla Mora na Vysočinu, ve velice důležitém utkání pro sebevědomí Dukly si odvezla nakonec jeden bod za prohru 2:3. Zatím v posledním utkání na olomouckém ledě došlo taktéž k prodloužení a Jihlava zvítězila po gólu Zemana stejným výsledkem, jako venku, tedy 3:2 po prodloužení.

Dukla v utkání 26. kola bojovala o prolomení čtyřzápasové série bez bodu a povedlo se jí to. Ač ztratila jednobrankové vedení, nakonec díky gólu Lukáše Anděla vyhrála 3:2 po prodloužení. Foto: Tomáš Lysý

Příprava HC Olomouc

Olomouc pojala přestávku spíše tréninkově, a proto bude dnešní utkání její jedinou prověrkou. „Chtěli jsme mít v olympijské přestávce i nějaké utkání, aby kluci pořád jenom netrénovali. Myslím si však, že oba týmy to pojmou spíše tréninkově a nebude se hrát úplně do těla,“ myslí si asistent trenéra Venery, Zdeněk Moták. Kdo bude ale Olomouci chybět, je brankář Branislav Konrád, který reprezentuje Slovensko na olympijských hrách, či útočník Aleš Jergl, ex-jihlavský hráč utrpěl nepříjemné zranění v zápase proti Hradci a doba léčení se odhaduje až k šesti týdnům.

Příprava HC Dukla Jihlava

Jihlava bude mít oproti Olomouci o jeden zápas více, na Valentýna sehrála utkání s týmem z KHL, Amurem Chabarovsk. Od prvních minut byl k vidění překvapivě vyrovnaný hokej, Dukla dokonce šla do vedení na začátku druhé třetiny. Chabarovsk ale dokázal skóre ve třetí třetině otočit a vyhrát 2:1. Jihlavským nebude chybět nikdo, přípravu tak budou dokončovat v plné síle a ladit vše na závěr základní části.

Dukla na Ticketportalu:

Na prodejní síti Ticketportal si můžete koupit vstupenky na poslední domácí zápas Dukly v základní části Tipsport extraligy ledního hokeje. Jihlavští hokejisté v něm v neděli 4.3.2018 od 16:20 vyzvou na Horáckém zimním stadionu také Olomouc a lístky můžete koupit/rezervovat na tomto odkazu.