2:3
(0:0, 0:2, 2:1)

Mladší dorostenci dotahovali tříbrankovou ztrátu, ale nepovedlo se jim to

24.02.2018 / Tomáš Kalas

V rámci 15. kola druhé části ELIOD Extraligy mladšího dorostu přijel do Jihlavy tým letňanských Letců. Byli to oni, kdo rozjeli úvodní nápor, postupem času se však hra srovnala a týmy měly dostatek šancí na vstřelení úvodní branky. Na tu si museli diváci počkat do 22. minuty, kdy se prosadil hostující Vrkoč. Jihlava stále hledala recept na obranu hostí a nemohla se prosadit. Naopak hosté zasadili na konci třetiny další úder, kuriózním způsobem se prosadil Straka. Pět minut před koncem se prosadil hostující Vrkoč a zdálo se býti hotovo. Jenže Dukla zdramatizovala utkání za necelou minutu a čtvrt, kdy se prosadil Petr Brož a Jiří Kochrda. Více již toho Dukla nestihla a Letňany si tak vezou domů překvapivou výhru 3:2.
24.02.2018 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Pavlas - Brož, Chvátal, Winkler, Nosek, Růžička - Mikeš, Polodna, Pavelec - Machovský, Dýcková, Zdarsa - Broža, Melenovský, Štorek - Sedlák, Kochrda, Bína
2

HC Letci Letňany

Steindl - Klatt, Bartoš, Němec, Horáček, Stránský, Bucek - Pětník, Zrcek, Hlaváč - Stupka, Straka, Vítů - Tůma, Vrkoč, Burda
3
Branky a nahrávky: 57. Brož (Melenovský), 58. Kochrda (Pavelec) – 22. Vrkoč (Němec), 40. Straka (Vrkoč), 55. Vrkoč. Rozhodčí: Horáček – Zíka, Kubíček. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 23:29. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Průběh utkání

Tabulkové postavení bylo před začátkem dáno jasně, ale hra tomu vůbec neodpovídala. Do zápasu vstoupili hosté velice aktivně a Jihlava se dlouho nemohla k ničemu dostat. Změnil to až v sedmé minutě Mikeš a jeho střela, kterou zastavila spojnice tyčí. U další šance byl taktéž domácí hráč, kdy byl u puku dříve a chystal se ho zasunout do branky, jenže Steindl mu skokem zabránil v dokončení šance. Hra pokračovala s mnohými nepřesnostmi, veškeré střely, které mířily na klec obou z brankářů, byly v poklidu lapeny. Na konci třetiny měly Letňany šanci na gól, Tůma střílel z mezikruží ale vedle.

I druhá třetina nenabídla nejhezčí hokejové utkání. Hosté do ní vstoupili podobně, jako do předchozí a slavili gól. Němec poslal na konci 22. minuty do jízdy Erika Vrkoče, který prostřelil puk mezi betony Pavlase. Domácí vypadli z tempa a nedařilo se jim dostat blíže k bráně strážené Steindlem. Nezměnila to ani přesilovka pro domácí po Vrkočově vyloučení. Ba naopak, Dukla mohla inkasovat z hole Zrcka, jemu ale postavil beton do cesty Pavlas a zabránil dorážce do prázdné klece. Letci dostali početní výhodu po vyloučení Bíny a ač to zpočátku nevypadalo, nakonec ji využili. Od brusle Vrkoče se kotouč dostal k Davidu Strakovi, kterému se střela z první nepovedla a letěla vysokým obloukem, jenže překvapivě puk zapadl za Pavlasova záda.

Kdo očekával útočnou smršť domácích ve třetí třetině, tak byl patrně zklamán. Hra se sice vyrovnala, Jihlava však výraznou převahu neměla. Naopak mohla inkasovat, nejprve Pětník nedoklepl puk do branky, gólově nedotáhli přečíslení 2 na 1 ani Hlaváč s Vrkočem. Souběžně s blížícím se koncem třetiny rostly i emoce, během posledních deseti minut bylo k vidění několik důrazných soubojů a strkanic. Na konci 55. minuty při hře 4 na 4 vypálil Erik Vrkoč z mezikruží, puk se převalil přes Pavlasovu lapačku a skončil v síti. Dukla se ale nechtěla se ztrátou bodů smířit a snížila za minutu a půl. Melenovský poslal dopředu Petra Brože, ten napoprvé hostujícího gólmana nepřekonal, napodruhé ale ano a snížil na dvougólový rozdíl. O dalších 75 sekund bylo všechno jinak. Pavelcovu přihrávku zužitkoval střelou pod víko Jiří Kochrda a rázem bylo o co hrát. Jenže Dukla se díky dobrému pohybu a hře hostí nemohla dostat k závěrečné powerplay a beznadějně poslednímu týmu skupiny D podlehla 2:3.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): První třetinu jsme vůbec neodehráli špatně, ale málo jsme stříleli. V druhé třetině převzal iniciativu soupeř a odskočil nám na dvě branky, když jsme byli daleko horší v pohybu. Kluky jsme nabádali, aby třetí třetinu hodně bruslili a podařilo se nám vytěžit dva góly, které ale přišly pozdě. Bylo tam pár šancí, ale v dnešní sestavě, jaké jsme byli, se nepovedlo dotáhnout utkání do prodloužení, či nájezdů.