Musíme bojovat do konce, i v play-out, a nesmíme se vzdát, hlásí gólman Jakub Škarek

28.02.2018 / T.Lysý, Z.Drla, T.Kalas

Zatímco v prvním utkání dvojzápasu v Liberci padlo hned pět branek, ve druhém zápasu pouze tři. V každé třetině jedna, bohužel dvě do jihlavské sítě, jedna do liberecké. Mohlo to být naopak, před druhým gólem Bílých Tygrů jeli hosté dvakrát sami na branku, leč Romana Willa nepřekonali, což rozhodlo. „Kdybychom se do šancí nedostávali, tak si člověk řekne, že jsme na ně neměli. Ale dostaneme se do nich, bohužel je gólman chytí nebo se netrefíme,“ lituje gólman Jakub Škarek, který hájil jihlavskou branku od začátku zápasu poprvé od konce listopadu a zapsal 36 úspěšných zákroků.

Právě v neproměněných šancích hledat příčiny, proč Dukla odjíždí z libereckého dvojzápasového tripu bez bodu. Během prvního utkání se Jihlavě za stavu 1:2 nepodařilo proměnit únik na branku. Ve druhém mači zkraje třetí třetiny svítily na kostce pod střechou dvě jedničky, přičemž jedna se mohla změnit ve dvojku na jihlavské straně. Tentokrát však červenožlutí neproměnili dvě gólové šance, gólman Will tváří v tvář hráče hostí vychytal. „Nehrajeme úplně špatně, bojujeme až do konce. Bohužel nám chybí troška toho štěstíčka. Do šancí se dostaneme, bohužel se netrefíme nebo je gólman soupeře chytí. Je to škoda, už se opakuju, ale vždycky nám chybí ten jeden rozdílový gól, který dá soupeř, a pak je těžké se do toho dostat,“ rozpovídá se brankář Jakub Škarek o příčinách porážky, tentokrát těsné, jednobrankové.

Samozřejmě by byl radši, kdyby jeho návrat do jihlavského brankoviště skončil vítězněji. Naposledy chytal od začátku na listopadu v zápasu na ledě Hradce Králové, jenž měl hodně podobný průběh. Jihlava byla lepší, což uznal i trenér Mountfieldu. Dukla si vytvořila několik šancí, soupeře výrazně přestřílela, leckdy i přehrála. Jenže nejdůležitější je výsledek – porážka 2:5. Poté jel „Kouba“ na šampionát dvacítek, po něm nastoupil od třetího nájezdu v Mladé Boleslavi (porážka 2:3 na nájezdy) a nakonec šel na měsíční hostování do Litoměřic. „Návrat do Dukláckého je vždycky pěkný. Po prohraném zápasu sice není nálada moc dobrá, ale máme dobrou partu. Sedneme si, popovídáme si o tom. Je škoda, že zápas neskončil vítězně, třeba za dva body. Jsem ale rád, že tady s kluky zase můžu být.“

Videoohlasy s Jakubem Škarkem

Výraz zklamání byl samozřejmě patrný i z tváře Josefa Skořepy. Dva zápasy v Liberci, zejména v druhém případu nedaleko od bodů, leč Jihlava zůstala s bodovým ziskem stále na čísle 51. „Do každého zápasu jdeme s tím, že jedeme vyhrát. Přijeli jsme si pro šest bodů a odvážíme si nulu. Jsme opravdu zklamaní, ve druhém zápasu jsme sahali alespoň po bodu. Nedáváme góly, nadřeme se na ně, uděláme malinkou chybu a soupeř vstřelí gól. To nás sráží na kolena. Máme šance, jedeme sami na bránu a gól nedáme. To nám celou sezonu chybí,“ ví moc dobře Josef Skořepa, jenž má aktuálně na svém kontě 9 gólů a je tak druhým nejlepším střelcem týmu.

Do konce základní části zbývají Dukle dva zápasy, poté následuje šestikolové play-out. Josef Skořepa ví, že nyní již bude dílčí cíl v podobě konci sezony právě po play-out, nelehký. „Celou sezonu se snažíme vyhrávat, abychom se těmto zápasům vyhnuli. Bohužel teď už se na ně připravujeme, play-out bude zase boj. Snažíme se vyhnout tomu nejhoršímu, co na nás straší, ale pořád je naše ztráta 11 bodů a bud to těžké,“ říká zkušený jihlavský forvard.

Videoohlasy s Josefem Skořepou