Chceme se pokusit o zázrak, říká Josef Skořepa po výhře nad Chomutovem

10.03.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jihlavští moc dobře vědí, že po porážce v prvním kole play-out v Mladé Boleslavi je nečeká jednoduchý úkol, chtějí-li se vyhnout baráži. Ale úkoly nebo spíše cíle jsou od toho, aby se překonávaly, byť musí Dukla spoléhat nejen na svůj vlastní um, ale i na klopýtnutí soupeřů. A malou dílčí část si červenožlutí mohou odškrtnout, ve druhém kole doma porazili Piráty 3:1. „Vítězný zápas, ale čtyřicet minut jsme hráli takový vláčný hokej. Až před třetí třetinou jsme si k tomu něco řekli a na ledě to asi bylo vidět,“ hodnotí utkání Josef Skořepa, který v úvodu třetí třetiny vsítil svůj desátý gól v sezoně, jenž měl vítězný nádech.

Po první třetině byl poměr střel 5:4 pro Duklu, která vedla 1:0. Druhé dějství ale červenožlutým vůbec nevyšlo, což dokazovala i jasná střelecká převaha Chomutova poměrem 18:4. „Chtěli jsme všichni hrát hokej, který moc „neovládáme.“ My si ta vítězství musíme ubojovat. To jsme ve třetí třetině dokázali,“ hlásí Josef Skořepa, autor vítězné trefy z času 41:34. „V útočném pásmu udělali Stráča a Andy dobrou práci. Stráča zavezl puk a náš největší muž v lajně Andy se postavil před brankáře. Dobře clonil, já tam viděl mezírku nad lapačkou v prostředku brány a nebylo to tak těžké trefit,“ hovoří o spolupráci s Petrem Strakou a Lukášem Andělem, kterého v žertu nazval největším mužem. Šikovný a hbitý útočník měří 176 centimetrů, zatímco Straka se Skořepou shodně 184.

Za celých šedesát minut měla Dukla vyloučené pouze dva hráče a navázala na to, co jí zdobí celou sezonu a díky čemuž získala post nejméně vylučovaného týmu v přepočtu na zápas v novodobé historii Tipsport extraligy ledního hokeje. „Dokazovali jsme tohle celou sezonu, že jsme nejméně trestaní. Bohužel jsme to nepotvrdili v Mladé Boleslavi, kde jsme byli až moc vylučovaní a dopadlo to tam tak, jak dopadlo. Ale proti Chomutovu jsme byli zase slušní,“ usmívá se „Skořápka.“

Dukla má aktuálně proti Pirátům lepší vzájemnou bilanci (na body 9:6), nicméně Chomutovští disponují oproti Jihlavě čtyři kola před koncem play-out slušným náskokem devíti bodů. Zdánlivě neřešitelná situace. Chomutov nyní hraje dva zápasy proti Mladé Boleslavi, Jihlavští se dvakrát utkají s Litvínovem, nejprve venku. „Co na Vervu bude platit, to nám řeknou trenéři. Ale my tam zase jedeme vyhrát, protože se chceme pokusit o zázrak.

Videoohlasy s Josefem Skořepou

Trenéři: Petr Martínek (Piráti Chomutov) a Petr Vlk (HC Dukla Jihlava)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov 3:1

Autor videa: YouTube HZStv1>