Dukla pokračuje v návštěvě školek, akce mají pozitivní zpětnou odezvu

12.03.2018 / KLUB

Objíždění školek ve spádovém okolí Jihlavy a představování Dukly Jihlava a vůbec hokeje jako sportu slaví úspěch. Organizátor akcí Lukáš Sáblík navštívil se svým týmem již dvanáct školek nebo první stupně škol. Dukla Jihlava nejprve byla v Cejli, Lukách nad Jihlavou a Brtnici, poté zástupci klubu navštívili Dobronín, Velký Beranov a Jamné. V období února a března přišly na řadu další tři školky – Dušejov, Batelov a Puklice. „V posledních letech nemají děti tolik pohybu jako dříve. Dělám hokej odmala, je to můj oblíbený sport, takže se k němu snažím děti přitáhnout. Ale není to pouze o hokeji, je to o pohybu vůbec. Dívkám říkáme, že pokud by je hokej „nechytl,“ má Dukla i oddíl krasobruslení,“ říká bývalý gólman, jenž v Jihlavě strávil 13 sezon.
Máte zájem o akci také ve Vaší školce či škole? Kontaktujte Lukáše Sáblíka přes mobil na čísle 603 517 428.

„Snažíme se přitáhnout děti k hokeji a přestavit jim ho. Není jen o bruslení na ledě, ale je v něm zahrnuta všestranná sportovní příprava. Doufám, že projekt malé děti zaujme,“ říká Lukáš Sáblík, který s objížděním školek na konci roku 2017 začal. Patrně asi nečekal, že jeho nápad vyvolá až takový ohlas. Není se čemu divit, malé děti na pojem „HC Dukla Jihlava“ slyší, vždyť je klub po dvanácti letech v extralize.

Sedmá školka, kterou Dukla Jihlava navštívila, byla ta v Dušejově. Na fotogalerii se můžete podívat zde.

Návštěvy školek jsou oblíbené i u organizátorů. Například v Batelově, kde v místní školce trávil svá předškolní léta i Tomáš Lysý z marketingového oddělení klubu. „Paní učitelky hned věděly, že jsem školku někdy před pětadvaceti lety navštěvoval. U mě to bylo naopak trošku horší, rozkoukával jsem se a nemohl jsem poznat, jak se školka za ta léta změnila. Samozřejmě do krásy. Ale to se dá říct o všech školkách, které objíždíme. Jsou buď nové nebo nedávno zrekonstruované, prostředí je velice příjemné. Člověk by se hned chtěl vrátit a užít si znovu to bezstarostné období,“ usmívá se a prozrazuje, že vítaným společníkem při akcích je maskot Dukly ježek JD. „Je to pro nás další zpětná vazba. Děti se ptají, zda se s maskotem uvidí i při zápasech Dukly. Říkáme jim, že samozřejmě, že při každém utkání A-týmu dovádí ježek JD v ochozech. Na to nám děti odpovídají, že určitě s rodiči přijdou,“ doplňuje Lysý.

Na menší fotogalerii z Batelova se můžete podívat zde.

Mýlí se ten, kdož si myslí, že malým dětem je představována pouze Dukla Jihlava. Lukáš Sáblík bere akce celkově jako představení ledního hokeje s tím, že o tomto sportu povídají zástupci klubu. Vedle Sáblíka a Lysého i Vladimír Šťastný, organizační pracovník Dukly, který s oblibou navléká děti do hráčské či gólmanské výstroje. „Přestože je většina návštěv školek určena pro předškolní děti, stane se, že na menší vesnici se k těm větším připojí i ty nejmenší – tří, či čtyřleté. Jsou velice zvídavé. To je vidět zejména při prohlížení a zkoušení výstroje,“ prozrazuje a doplňuje, co je další oblíbenou činností dětí. „Oblíbenou disciplínou je poté střelba na branku, děti se vzájemně povzbuzují a při přesné trefě křičí gól, gól.“

Jak již bylo řečeno, velikou radost mají nejmenší pří přímém setkání s maskotem, kterého mohou vidět od nové extraligové sezony na Horáckém zimním stadionu jako další symbol nové vizuální identity klubu. „Vždy ke konci návštěvy ve školce dojde na setkání s maskotem. Děti jsou velmi hravé a s maskotem si čtvrthodinku užijí. Ovšem někdy se stane, že se zpočátku ty nejmenší tak velkého ježka bojí. Za chvilku je však všechno v pořádku a při závěrečném fotografování jsou již veselé,“ dodává Šťastný.

Fotogalerii z návštěvy Dukly Jihlava v Puklicích najdete na tomto odkazu