Když nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát, zhodnotil utkání Petr Šidlík

16.03.2018 / Tomáš Kalas

Do druhé poloviny play-out vstupovala Dukla s cílem porazit Litvínov a zároveň oddálit záchranu Chomutova. Nepovedlo se však ani jedno. Chomutov vyválčil výhru 5:4 proti v kombinované sestavě hrající zachráněné Mladé Boleslavi, a Dukla podlehla 0:1. Dvě kola před koncem je tak zkompletovaná extraligová část baráže. Na gól proti Litvínovu tak Dukla čeká již 120 minut. „Když nedáte gól, tak nemůžete vyhrát,“ byl výstižný obránce Petr Šidlík.

Co naplat, že byla Jihlava aktivnějším celkem, co se počtu střel týče. Měla i dobré šance, jenže ty zůstaly nevyužity a víceméně náhodná střela hostujícího obránce Sörvika z 38. minuty se stala jednak jedinou, ale také vítěznou trefou hostí. Herně to však nebylo ani od jednoho týmu ono. „Litvínov nás ničím nepřekvapil. Hráli jsme lépe než u nich, ale oni určitě nehráli lépe,“ myslí si Šidlík. Přitom mohla Jihlava jít několikrát do vedení, vše ale ztroskotalo na skvěle chytajícím Kantorovi. Obránce se zkušenostmi ze zámoří se pokoušel hledat důvody, proč si znovu připsal litvínovský gólman nulu. „Žádnou šanci jsem neměl, nemůžu popsat, na čem by tak ta šance měla ztroskotat,“ usmál se hořce. „Moc se necpeme do těch šancí a nenutíme je dělat chyby, aby nám otevíral prostory a my měli zakončení lehčí. Střely jsou z dálky, všechno z dorážek,“ hledá důvody střelecké impotence.

Bylo samozřejmé, že se Šidlík nevyhnul otázkám na nadcházející baráž. „Trenér přišel, zhodnotil nějakým způsobem zápas. Zítra je nový den, možná bude něco, fakt netuším, zatím na to nebyl čas, “ zůstává v nevědomosti „Šídlo“. Otázka mířila taktéž i na nasazení v domácím zápase s Litvínovem a podvědomí účasti v baráži. „Když máte nějakou šanci, tak do toho určitě jdete. Nevím, jak to mají ostatní, do hlav jim nevidím. Mám to tak, že když je šance, tak je potřeba se o ni porvat a dnes to nevyšlo,“ mrzí jihlavského beka. „V životě jsem play-out nehrál, ale nemyslím si, že se to takhle hraje. Když tam je ta šance, tak jdete do toho naplno, snažíte se do toho dát všechno,“ odmítá Šidlík jakékoliv spekulace o hře na „půl plynu“.

Videoohlasy s Petrem Šidlíkem

Trenéři: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Radim Skuhrovec (HC Verva Litvínov)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - HC Verva Litvínov 0:1

Autor videa: HZStv1