BITVA O EXTRALIGU ZAČÍNÁ – SPOLEČNĚ VYTVOŘÍME BOUŘLIVOU ATMOSFÉRU

27.03.2018 / PETR KRÁL

Už v úterý 27.3. startují dramatické boje v rámci baráže o nejvyšší hokejovou soutěž v tuzemsku. My, ICOM TRANSPORT, věříme, že se jihlavská Dukla v elitní soutěži udrží a také ji v tom náležitě podpoříme. „Jedeme v tom společně“ i tentokrát.

Dlouhých dvanáct let trvalo, než se historicky nejúspěšnější hokejový klub v České republice HC Dukla Jihlava prodral zpátky mezi hokejovou smetánku. Jenže nováčkovská daň v nejvyšší soutěži přinesla Dukle černého Petra v podobě baráže. O svou ligovou příslušnost se tak pro další rok musí porvat v baráži s Litvínovem, Kladnem a Karlovými Vary. Dokáže to? My věříme, že ano.

A aby měli jihlavští hokejisté na důležitých domácích zápasech tu pravou bouřlivou atmosféru, rozhodl se koncern ICOM transport k nákupu fandících tyčí. Ty budou rozdávat vybraní řidiči před prvním zápasem cestujícím na svých linkách, ale také spolek fanoušků HC Dukla Jihlava na jednotlivých vchodech do Horáckého zimního stadionu v den utkání. Tyče tak budou k dostání na všech domácích zápasech Dukly. Vytvoříme společně bouřlivou atmosféru? Hokejisté nyní fanoušky potřebují a my je v tom nenecháme – jedeme v tom společně!

Jak to vypadá na vybraných linkách? O tom se můžete přesvědčit ve videu níže

Ze strany ICOM transport, partnera klubu, nejde o první velkou akci na podporu HCD. Hokejová horečka odstartovala už v září, kdy jezdili řidiči s šály klubu, aby upozorňovali na první domácí zápas Dukly v rámci Extraligy. Nejmenší cestující pak odměňovali drobným dárkem v podobě „dukláckých“ magnetek.


ICOM transport, a.s.

ICOM transport a.s. se během 20 let stal jedním z největších a nejmodernějších dopravních uskupení Evropy

Hlavní strategií společnosti ICOM transport a.s. je dopravní obsluha velkých zákazníků s využitím vlastní moderní techniky. Aby naši zákazníci měli k dispozici spolehlivého a silného partnera s nejlepším možným technickým vybavením, probíhá každoročně obměna vozového parku. Tato skutečnost platí jak pro kolony autobusové dopravy tak vnitrostátní i mezinárodní kamionové dopravy.

Náš tým a naše know-how nabízí partnerům řešení šitá na míru tak, aby měli efektivní dopravu bez problémů. Výjimkou nejsou vozidla 24 hodin v provozu či nákup 100 vozidel splňujících speciální potřeby přeprav. Obchodní partnery jsme schopni vždy přesně informovat o poloze vozidla.

V neposlední řadě klade ICOM transport a.s. velký důraz na ekologii. Toto se odráží nejen v nákupu vozidel splňujících normy EURO 5 a nově EURO 6, ale i v modernizaci objektů, v průběžném monitorování kvality dodávaného paliva, pneumatik či protektorů a v proškolování zaměstnanců. To vše má v konečném důsledku příznivý dopad na životní prostředí.

Historie společnosti

1949 - Vznik státního podniku ČSAD (Československá automobilová doprava) Jihlava s.p., který v rámci celorepublikové sítě podniků ČSAD zajišťuje pravidelnou i nepravidelnou autobusovou a nákladní automobilovou dopravu.
1992 - Privatizace ČSAD Jihlava s.p.
1994 - Vstup p. Zdeňka Kratochvíla do ČSAD Jihlava s.p. Podnik prochází podstatnými změnami v organizaci i v ekonomickém řízení.
1996 - ČSAD Jihlava a.s. vystupuje z anonymity ostatních ČSAD a mění své obchodní jméno na ICOM transport a.s.
1996 - ICOM transport a.s. začíná být autorizovaným opravcem společnosti Mercedes Benz
1997 - Valná hromada odsouhlasila sloučení ICOM transport a.s. s ČSAD Pelhřimov a.s.. ICOM transport a.s. je tak největší dopravní společností Českomoravské Vysočiny.
2000 - ICOM transport a.s. získává majoritní vlastnictví akcií ČSAD Jindřichův Hradec a.s., ČSAD Benešov a.s., ČSAD Slaný a.s. a ČSAD Ústí nad Orlicí a.s.
2001 - Získání certifikátu ISO 9001:2000 zahrnující činnost „Mezinárodní a tuzemská silniční doprava vlastními vozidly včetně dopravy řízené předpisy ADR a ATP“.
2003 - ICOM transport a.s. se stává 100% vlastníkem společností TRADO BUS, s.r.o. a TRADO MAD, s.r.o. se sídlem v Třebíči.

Vybrané ukazatele pro novináře

Rok založení: 1995
Obrat společnosti: 3,5 mld. Kč (za rok 2016)
Autobusů: 800
Nákladních vozidel: 300
Vozový park: Mercedes-Benz, Setra, MAN, IVECO
Stáří vozového parku: 2,8 let
Investice do vozového parku 2016: 730 mil. Kč
Nových vozidel: 215 (140 autobusů, 75 kamionů)
Zaměstnanců: 1800
Řidiči AD: 1080
Řidiči ND: 320
Průměrná mzda:
Řidiči AD 25 028 Kč, diety 2 477 Kč
Řidiči ND 26 775 Kč, diety 12 191 Kč
Růst mezd: ročně o 8,28 %
Vyplacené bonusy za rok 2016: 18 mil. Kč
Ujeté kilometry: 71 mil. km (autobusy 44 mil. km; nákladní vozy 27 mil. km)
Přepravených osob: 32 mil.
Web: www.icomtransport.cz
e-mail: info@icomtransport.cz

Zdroj: O společnosti ICOM transport