Začali jsme výborně, pak jsme ale přestali hrát, shodují se Tomáš Jiránek s Davidem Čermákem

31.03.2018 / Tomáš Kalas, Tomáš Lysý

Ještě 52 sekund před šedesátou minutou to vypadalo v Karlových Varech dobře. Dukla sice inkasovala ve 46. minutě a její dvoubrankové vedení se stáhlo na polovinu, nicméně stále vedla. Druhou výhru za tři body nicméně odmítl domácí Beránek, zaplněnou KV Arenu rozjásal v prodloužení Balán a Jihlavští se museli smířit s prohrou 2:3 v prodloužení. „Měli jsme parádní vstup, 2:0 vedli, ale pak jsme přestali hrát. Měli jsme tři nebo čtyři vyloučené, pustili je do hry, pak jako bychom čekali na gól, až ho dostaneme. Utkání se nám hrubě nepovedlo,“ trápilo Tomáše Jiránka.

Právě Jiránek byl tím, kdo v polovině šesté minuty dal Dukle náskok dvou gólů hned v úvodu utkání. „Napadal jsem hráče za bránou, on se tam nějak přetáčel a nechal kotouč za sebou, mně to pak vylezlo před branku a pak už to bylo jednoduché,“ popisuje Jiránek svoji trefu v druhém barážovém utkání. Červenožlutí tak po dvaceti minutách vedli 2:0 a v hostujícím kotli, který byl velice početný, panovala dobrá nálada. Málokdo v něm totiž pochyboval, že by Jihlava svůj náskok ztratila. Ale chyba lávky. Druhou třetinu, ve které již byla Energie aktivnější, ještě Jihlava zvládla bez inkasované branky.

Krátce po první komerční pauze ve třetí třetině ale snížil Kovačevič a v power-play během poslední minuty domácí srovnali. „Možná jsme se uspokojili a přestali hrát, je potřeba to zvládnout lépe, tento stav. Vary dnes dobře bruslily, měly tlak, neudrželi jsme to a musíme se ponaučit. Týmy z WSM ligy jsou kvalitní, není tam žádný velký rozdíl. Za pět zápasů budeme hrát rovnocenný hokej,“ srovnává týmy z nižší ligy „Jiras“. Vždyť i on ví, jaká byla cesta Dukly jakožto prvoligového týmu loňskou baráží. Závěrem ale dodává, že se tímto zápasem nemůže zaobírat dlouho, již v neděli totiž čeká Duklu důležitá bitva s Litvínovem. „Musíme si to rozebrat, nemůžeme to jen přejít. Ale zase v neděli se už hraje, sled zápasů je rychlý. Musíme se připravit v neděli na Litvínov a zase bodovat.“

Videoohlasy s Tomášem Jiránkem

Napůl šťastný mohl být David Čermák. Hráč juniorky Dukly byl tím, kdo otevřel v šesté minutě gólový účet utkání. Pro Čermáka to byl i zároveň první gól v A-týmu Jihlavy, nicméně tolik rád za ten vstřelený gól nebyl. „Gól sice pěkný, ale my ztratili dva body. Musíme to hodit za hlavu, spolehnout se na podporu a v neděli vyhrát za tři body.“ Divákům, kteří nemohli vidět gól, ho vzápětí i svými slovy popsal. „Vhazovalo se v našem pásmu, dostalo se to nějak k Semišovi (Filip Seman - pozn. aut.) a já jsem jel pouze mezi beky, Semiš mě tam parádně našel. Pak jsem se koukl na gólmana, ten čekal spíše nahrávku, tak jsem zkusil vystřelit na bližší tyč a padlo to tam,“, popisuje svoje rozhodnutí vystřelit Čermák. I přesto ho však ztráta bodů mrzela. „Začali jsme výborně, vedli 2:0, byli lepší. Pak se ale něco změnilo, do druhé třetiny jsme měli špatný vstup. Nebylo to tím, že by byli lepší, my naopak jsme začali vymýšlet různé blbosti a věci, zápas jsme jim zadarmo přenechali,“ je si jist odchovanec jihlavského hokeje.

Videoohlasy s Davidem Čermákem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla