Chci poděkovat mančaftu, že to nevzdal. Tohle nás může nakopnout, ví dobře Tomáš Čachotský

14.04.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Ať zvedne ruku ten, kdo Dukle na začátku třetí třetiny za stavu 1:4 věřil. Přesněji řečeno, kdo věřil, že by Jihlava mohla alespoň vyrovnat stav. Pakliže jste se ale nedívali jen na průběžný výsledek, ale např. na počet střel – ve druhé třetině 22:10 ve prospěch Jihlavy, pak jste dílčí víru museli mít. Stejně jako hráči. „Po každé třetině jsme si řekli, že prostě půjdeme, uděláme týmový výkon, dáme do toho každý všechno a dokud nezahouká siréna, tak pro nás nebude konec. Viděl jste, jak to dopadlo. Tohle nás může jedině nakopnout,“ měl po třech bodových nulách znovu dílčí důvod k radosti kapitán Tomáš Čachotský. Po osmi kolech extrémně vyrovnané baráže ztrácí Dukla na udržení pouhý bod.

Úvodní třetiny zápasu Dukle v posledních barážových kolech nejdou, před utkáním v Karlových Varech inkasovala třikrát po sobě jako první. Stejně tomu bylo i na ledě Energie. Ve čtvrté minutě vedli domácí již 2:0, před koncem úvodní periody přidali karlovarští hokejisté třetí trefu. Ačkoliv po necelé půlminutě hry druhé dvacetiminutovky Jihlava snížila na 1:3, před polovinou zápasu přišel čtvrtý úder domácích. „I za stavu 0:3 nebo 1:4 jsme chtěli hrát hlavně na puku, hrát hokej, uvolnit se. A hlavně jsme pořád věřili, že tady můžeme uhrát super výsledek. Víra hory přenáší, jak se říká. To nám pomohlo a uhráli jsme v Karlových Varech super bod,“ sděluje Tomáš Čachotský.

Slovo super určitě sedí, vždyť po takovém průběhu je bod velkým vítězstvím vůle. Ale už od druhé třetiny si Jihlavští šli za snížením. V prostředním dějství zasypali branku Filipa Novotného 22 střelami oproti deseti domácím pokusům, ve třetí části byl poměr střel ve prospěch Dukly ještě drtivější – 16:2 – a konečně se vše projevilo i gólově. Červenožlutí během tří minut a 9 sekund vyrovnali z 1:4 na 4:4. „Byla tam euforie. I takové zadostiučiněn, že jsme to nevzdali a šli až do konce. Na začátku to bylo 0:3, ale – nevím, jestli to řeknu dobře – přišlo mi, že Vary daly z každé šance gól, než aby nás nějak válcovaly. Bylo to pro nás nešťastné, ale zvládli jsme to,“ hlásí oblíbenec jihlavských fanoušků.

Vírou a vůlí vydřený bod tak rázně ukázal, jak moc chtějí hráči a celá Dukla Jihlava o extraligu zabojovat. S jediným cílem – aby nejvyšší tuzemská hokejová soutěž zůstala na Horáckém zimním stadionu. „Potřebujeme tady extraligu za každou cenu udržet,“ hlásil Tomáš Čachotský již po prvním odehraném barážovém kole. Zápas v Karlových Varech může být zlomový, hráči si ukázali, že to může znovu jít. Tím spíše, že nebyli daleko ke třem bodům, avšak kapitána Dukly sekundu před koncem třetí třetiny ve výborné pozici po zadovce Adama Zemana vychytal gólman Závorka. „Tenhle bod pro nás může mít na konci cenu zlata. Chci poděkovat celému mančaftu, že to odedřel, že to nevzdal. Tohle nás může jedině nakopnout,“ uzavírá hráč s C na dresu.

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla