Maskot Dukly ježek JD odmítal nabídky na nocleh i na pařbu

14.04.2018 / JD MASKOT DUKLY

Maskot Dukly Jihlava ježek JD vyrazil společně s fanoušky na zápas v Karlových Varech. Pokus o diverzi na cizí stadion vyšel a závěrečné loučení zelenobílých fanoušků nebralo konce. Fotografií rozdal více, než Jágr v Jihlavě a odmítal i pozvání a „nocleh od rozmilých zletilých dvojčat“, či pařbu v přilehlých barech.

„Trošku jsem měl obavy z cesty na stadion a zpět k autu. Občas mě lidé tahají zezadu za bodliny, a když o tom nevím trochu hrozí mé zranění, nebo také zničení masky. Bylo proto super mít statečný a odhodlaný doprovod. Naštěstí se nic podobného nedělo,“ řekl JD po zápase. Pozornost budil už před stadionem a to jak ze strany domácích, tak hostujících – vlastních fanoušků.

V červenožlutém kotli na stadionu byl ve svém živlu a navzdory nepříznivému vývoji zápasu fandil „ostošet“. „V Jihlavě se do kotle, kvůli nedostatku místa, nedostanu, tak jsem si to moc užil. Klobouk dolů před hrstkou statečných, jejichž hasivky vydržely až do konce a naše kluky stále povzbuzovali navzdory velké přesile,“ komentoval JD výkon fandů na výjezdu.

Během zápasu, o přestávkách i po skončení pózoval velkému počtu fotografů a ani nevěděl, jak „férově“ se zachovali domácí, když na kostce avizovali souboj maskotů. Zatímco domácí Varan byl připraven a vyhrál, JD se o souboji díky své aktivitě a fandění ani nedozvěděl. Přitom Karlovarští fandové při loučení říkali, že byl ten nejlepší maskot, co kdy viděli. „Cesta domů byla v pohodě. Trochu mrzela „ztráta bodu/ů“, protože na konci normální doby i v prodloužení jsme měli šance na vítězství, ale věřím, že to kluky nakopne a začneme sbírat body jak na začátku baráže. Navzdory všem fámám, pomluvám a bludům,“ uzavřel misi na sever maskot Dukly ježek JD.