Obránce Dukly Jan Zdráhal vyhrál soutěž Extraligová nej v tvrdosti střelby

20.04.2018 / Tomáš Lysý

Tak přece jen vítězství. Po dvanácté pozici obránce Václava Půži v rychlosti bruslení, šestém místě útočníka Richarda Diviše v přesnosti střelby a pomyslné „bramboře“ kapitána Dukly Tomáše Čachotského při šikovnosti, resp. technice s pukem, se jihlavský tým dočkal vítězství. V tvrdosti střelby zvítězil obránce Dukly Jan Zdráhal, který vypálil puk rychlostí 169 km/h. Honzo, gratulujeme!

Štáb hokejkyTV pod vedením Radka Macháčka postupně objížděl čtrnáctku extraligových stadionů, kde čtyři vybrané hráče otestoval ve čtyřech vybraných disciplínách – tvrdosti střelby, technikou s pukem, přesnosti střelby a rychlosti bruslení. Vybraní hráči Dukly pro každou disciplínu vzešli z nominace kabiny, trenérů a marketingového oddělení klubu.

Extraligová NEJ: Vítězná rána 169 km/h! Kdo ji vypálil?

Do nejlepší dvojice se dostal pardubický útočník Petr Sýkora, který je svojí dělovou ránou vyhlášený. Vždyť i hráči ostatních týmů si během natáčení extraligových nej tipovali, že Sýkora bude vysoko. První místo ale nebral, to si vystřílel jihlavský obránce Jan Zdráhal.

Petr Sýkora zapsal první ranou rychlost 168 km/h, stejnou rychlost dokázal vyvinout i ve čtvrtém pokusu. Při pátém se již nezlepšil. A co Jan Zdráhal? Jeho „rychlostní křivka“ šla nahorů. 162 km/h, následně 165, 168… Pátým pokusem ale všechny trumfl, za výrazného hecování spoluhráčů se rozjel takřka přes celé kluziště a na ukazateli rychlosti se rozsvítilo číslo 169 km/h!

Je střela gólfákem u Jana Zdráhala oblíbená? „No, to bych úplně neřekl. Moc golfákem, nestřílím, spíše tahákem. Ale když už, tak rozhodně třeba gólfákem z první, to jako oblíbené je,“ usmíval se během natáčení v létě 2017. „Asi mi sedla ideálně, ale mohlo to být ještě lepší. To jsou ale kdyby, podařilo se to takhle,“ doplnil „Dráha“ s úsměvem.

Pořadí tvrdosti střelby:
1. Jan Zdráhal (obránce, HC Dukla Jihlava) 169 km/h
2. Petr Sýkora (útočník, HC Dynamo Pardubice) 168 km/h
3. Martin Matějíček (obránce, Aukro Berani Zlín), 168 km/h
4. Jaroslav Vlach (útočník, Bílí Tygři Liberec) 167 km/h
5. Bohumil Jank (obránce, HC Oceláři Třinec) 167 km/h
6. David Škůrek (obráhce, HC Olomouc) 165 km/h
7. Filip Pavlík (obránce, Mountfield HK) 163 km/h
8. Michal Gulaši (obránce, HC Kometa Brno) 161 km/h
9. Jakub Lev (útočník, HC Vítkovice Ridera) 160 km/h
10. Karel Pilař (obráhce, HC Verva Litvínov) 156 km/h
11. Jaroslav Mrázek (útočník, Piráti Chomutov) 156 km/h
12. Jiří Říha (obránce, BK Mladá Boleslav) 155 km/h
13. Tomáš Dvořák (obránce, HC Sparta Praha) 154 km/h
14. Nick Jones (obránce, HC Škoda Plzeň) 153 km/h

Fotopříběh – rekordní rána Jana Zdráhala

Foto: Tomáš Lysý

KDO BUDE VÍTĚZEM? PROJEKT EXTRALIGOVÁ NEJ STARTUJE

Autor videa: YouTube hokej.cz