V mládežnických reprezentacích opět nechybí mládežníci Dukly

18.07.2018 / Tomáš Kalas

Na konci července proběhnou další přípravné kempy v mládežnických reprezentacích. Na nich nebudou opět chybět hráči Dukly. Nejmladší reprezentace do 16 let absolvuje třídenní kemp v Třemošné u Plzně, kam byli nominováni hned čtyři hráči Dukly, a to Filip Maláč, Matouš Menšík, David Moravec a Tobias Adam. Reprezentace do sedmnácti let je momentálně taktéž v Třemošné u Plzně, následně se ale přesunuje do švýcarského Romanshornu, kde sehraje tři utkání se Švýcarskem. Ani zde nechybí duklácké zastoupení v podobě Tomáše Chlubny. Reprezentaci U18 čeká za dva dny kemp ve stejném místě jak v Česku a Švýcarsku, akorát jsou na programu pouze dvě přípravná utkání oproti třem. Duklácké barvy bude hájit Adam Najman. Před ženskou repre do 18 let je kemp ve Velkých Popovicích, i tam se podívá Dukla v podobě Nikoly Dýckové.

Reprezentace do 18 let: Dvě přípravné utkání se Švýcarskem

Druhý přípravný kemp pod vedením nového trenéra Aloise Hadamczika se přesune ze slezských Kravař do západních Čech, konkrétně městečka Třemošná, severně od Plzně. Hráči zde absolvují přípravu na dvojzápas se Švýcarskem, která se odehraje v zemi helvétského kříže, městě Romanshornu. Oproti původnímu počtu 36 hráčů, kteří pobývali v kravařském komplexu, který mimochodem Hadamczik vlastní, byl počet redukován na 25. Adam Najman se účastnil již prvního kempu v Kravařích, přišla mu tak i pozvánka na druhý kemp. Mladý útočník patřil k tahounům celého týmu staršího dorostu Dukly v uplynulé sezoně, vypomáhal i juniorům. Kemp započne 19. července, akce skončí o šest dní později.

Reprezentace do 17 let: Tři přípravná utkání se Švýcarskem

I v sedmnátce má Dukla zastoupení. Momentálně U17 absolvuje přípravný kemp v Třemošné, odkud se následně hráči přesunou taktéž do Romanshornu, kde sehrají o jedno utkání více, než jejich starší kolegové. Do výběru 22 hráčů byl zakomponován i Tomáš Chlubna, pro kterého se jedná o druhou akci za sebou, ani on nechyběl na prvním kempu v Třemošné. Akce začala před dvěma dny, končí tuto neděli.

Reprezentace do 16 let: Přípravný kemp v Třemošné

I pro nejmladší kategorii se jedná o druhou společnou akci. Pod vedením trenéra Petra Hakena se reprezentace sejde podruhé za sebou na stejném místě. Oproti předchozí nominaci se rozhodl trenérský tým rozšířit počet hráčů z 23 na 25. Přesto čtveřice Filip Maláč (v rámečku), Matouš Menšík (vlevo), David Moravec a Tobias Adam (vpravo) zůstává neměnná. Všichni čtyři nastupovali v uplynulé sezoně za mladší dorost Dukly, Menšík vypomáhal ke konci sezony ve starším dorostu. Třídenní akce proběhne od 20. do 23. července.

Ženská reprezentace do 18 let: Přípravný kemp ve Velkých Popovicích

Ženskou reprezentaci do 18 let čeká první společný přípravný kemp ve Velkých Popovicích, pod vedením trenéra Pavla Zuziaka. Mezi 21. a 22. červencem se na zimním stadionu bude prohánět celkem 44 hráček z týmů napříč republikou. Mezi nimi nebude chybět ani Nikola Dýcková, útočnice jihlavské Dukly hájící také barvy týmu HC Rytíři Vlaším.