Jsme dobří. Tomáš Lysý a Tomáš Kalas získali ocenění firmy eSports.cz

15.08.2018 / Zdeněk Drla

Pracovat v duklácké redakci se vyplatí! To si mohou říkat dva Tomášové, Tomáš Lysý a Tomáš Kalas, kteří byli za svoji celosezonní práci odměněni firmou eSports, pod niž spadá většina hokejových klubových webů a redaktorů i dalších sportovních webů (hokej.cz, fotbal.cz atd.). Tomáš Lysý byl oceněn třetím místem v sekci Mládežník roku a vysloužil si nominaci na Švédské hokejové hry, pouhý rok předtím reprezentoval Duklu na finské Karjale. Tomáš Kalas také neunikl nominaci na zahraniční akci, spolu s dalšími redaktory pojede na mistrovství světa v ledním hokeji 2019! Gratulujeme!

Každoroční tradicí firmy eSports je pořádání srazu všech redakcí, které se podílí i na firemních projektech. Tento rok padla volba místa na rekreační středisko Máj zhruba dva kilometry od západočeských Plasů. Poslední červencový víkend se tak mohli přítomní dozvědět, kdo bude oceněn Zlatým Gregorem (ceny udělované za důležité počiny ve firmě během posledního roku - obdoba např. filmových Oscarů - pozn. aut.). V sekci Mládežník roku, která posuzuje zpravodajství z mládežnických kategorií, se poprvé zablýsklo. Třetí místo získal Tomáš Lysý, který v současné době pracuje jako člen marketingu a podílí se také na správě webu a sociálních sítí. Po dvouleté pauze se opět navrátil na bednu, v roce 2016 skončil druhý. O tři roky dříve získal i cenu za přínos pro firmu, tehdejší rozhovor si můžete přečíst zde.

Vyjma předávání cen se také oznamují nominace na zahraniční akce, kam eSports získá přístup a vybraní redaktoři z místa píší onlajny, nebo natáčejí rozhovory s hráči. Tomáš Lysý byl nominován podruhé za dva roky na další akci, po Memoriálu Ivana Hlinky v Piešťanech (2013) a finské Karjale (2017) přišla tentokrát nominace na Švédské hokejové hry v rámci seriálu Euro Hockey Tour. Co na to říká sám oceněný? „Není to pouze mé ocenění. O zpravodajství z mládeže se po celou sezonu výborně staral i Tomáš Kalas, pomáhali nám kolegové Zdeněk Drla nebo Jaroslav Wollmann. Beru to jako práci celého kolektivu,“ děkuje svým kolegům marketingový pracovník. „O mládeži jsme se snažili hodně psát již v sezonách před postupem A-týmu do extraligy. Všechny tři – letos po reorganizaci soutěží dvě – kategorie hrály extraligu a tomu jsme chtěli podřídit úroveň zpravodajství, navíc starší dorost získal v uplynulých šesti letech třikrát medaili. Nechtěli jsme jít pod nastavenou laťku ani v uplynulé sezoně, kdy A-tým hrál extraligu. Mé a Tomášovo ocenění snad potvrdilo, že se nám to povedlo. Stejnou nebo větší porci zpravodajství chceme mládeži věnovat i v nadcházející sezoně,“ má jasno o pokračujícím mládežnickém servisu.

„Více než toto ocenění mě těší, že se potvrdila má slova z loňského výběrového řízení na redaktora Dukly. Tehdy jsem dvěma zájemcům o tuto práci říkal, že když budou poctivě pracovat, úspěch se dostaví. Možná se na mě dívali dost nedůvěřivě, že maluju vzdušné zámky. Ale hovořil jsem ze své zkušenosti, jelikož po první sezoně práce pro web Dukly a eSports.cz jsem byl nominován do Piešťan na Hlinkův memoriál. Tomáš Kalas se touto cestou vydal. Byť to nemá do Jihlavy úplně blízko, odvedl loni velkou porci práce a zaslouženě se nyní podívá na hokejový turnaj, kde snad nabere nové zkušenosti a motivaci do další práce. Moc mu to přeji,“ je spokojen s přístupem svého kolegy. Tomáš Lysý uzavřel svoji řeč pozvánkou do redakce. „Zároveň tím vyzývám všechny zájemce, kteří by se chtěli stát redaktory webu Dukly, podílet se náplni webu a lehce nakouknout pod pokličku chodu klubu, ať neváhají a přihlásí se nám. Je to zajímavá práce a mohou při ní nabrat cenné zkušenosti do budoucna.“ Zájemci se mohou hlásit na e-mailu lysy@hcdukla.cz nebo drla@hcdukla.cz.

A nezůstalo pouze u jediné nominace. Tomáš Kalas, který nastupoval do redakce v červnu 2017, svoji prací pro firmu získal nominaci na největší hokejovou akci roku 2019 - pojede na mistrovství světa v ledním hokeji v Bratislavě. „Napodobím Karla Gotta a řeknu: Opravdu jsem to nečekal,“ sděluje své dojmy mladý redaktor. „Byl to pro mě velký šok, o to více, že pracuji ve firmě teprve rok. Chtěl bych ohromně poděkovat Davidu Schlegelovi jakožto šéfovi firmy, také Jakubu Slunečkovi a kolegovi Tomáši Lysému, kteří mi dali před rokem na pohovoru důvěru a jsem za to nesmírně vděčný. Beru to jako ocenění mé práce nejen pro klub za celou sezonu. Nevěřil jsem, když mi Tomáš Lysý na pohovoru řekl, že se za sezonu můžu někam dostat.“ sdělil nevěřící Tomáš, jak se cítí.

Jihlavská redakce zaznamenala úspěchy i dříve. Bývalý redaktor Libor Kucza vyrazil v roce 2013 s českou reprezentací do Finska, i on poskytl pro klub rozhovor (čtěte zde). Další bývalý jihlavský redaktor Jan Šlapáček se z Dukly vypracoval až na šéfredaktora webu nhl.cz, českého webu nejslavnější hokejové soutěže světa. V roce 2008 byl oceněn i Jaroslav Wollmann za dlouhodobou práci ohledně statistik ze zápasů.

Přehled ocenění redakce a současných či bývalých redaktorů Dukly Jihlava v rámci eSports.cz

2017:
Tomáš Lysý - 3. místo v kategorii Mládežník roku (zpravodajství o mládežnických týmech)

2016:
Tomáš Lysý - 2. místo v kategorii Mládežník roku (zpravodajství o mládežnických týmech)

2014:
Jan Šlapáček - 3. místo v kategorii Nejlepší online přenosy
Jan Šlapáček - 1. místo v kategorii Přínos pro firmu eSports.cz

2013:
Tomáš Lysý - 3. místo v kategorii Přínos pro firmu eSports.cz

2008:
Redakce Dukly - 3. místo v kategorii Skokan roku, tzn. redakce s největším zlepšením oproti minulému roku

2006:
Jakub Mezlík - 5. místo v kategorii Objev roku

2004:
Redakce Dukly - 3. místo v kategorii Nejlepší redakce
Milan Šebesta - ocenění Přínos pro firmu eSports.cz

Firma eSports.cz funguje od roku 2001. V současné době spravuje desítky webů sportovních klubů nejen v Česku, ale i v zahraničí. Prostřednictvím portálu www.onlajny.com přináší denně sportovním fanouškům množství textových online přenosů z různých oblastí: vedle nejpopulárnějších sportů jako je hokej či fotbal jsou to přenosy z florbalu, házené, basketbalu, tenisu a dalších významných sportovních událostí. Historicky první online přenos se uskutečnil v neslavné datum 11. září 2001 z utkání hokejové extraligy mezi Plzní a Vsetínem. V současné době spolupracuje eSports.cz s více než sedmi stovkami redaktorů nejen v Česku. Spravuje například sociální sítě házenkářského svazu, nebo má pod palcem PR hokejové Ligy mistrů. Stará se i o chod sociálních sítí hokejového svazu.