Věřím, že se každým zápasem budeme zlepšovat a vyvrcholí to v průběhu sezony, říká Matěj Pekr

17.08.2018 / Tomáš Lysý

Po dvou výhrách a dvou porážkách sehrála Jihlava třetí přípravný zápas, z toho třetí za sebou na ledě soupeře. Se ZUBR Cupem se rozloučila výhrou, když přehrála Nové Zámky, čtvrtfinalistu posledních dvou ročníků slovenské extraligy. Na vítězství 3:2 se výrazným způsobem podílel útočník Matěj Pekr, který otevřel skóre a poté dal vítěznou branku Dukly. „Měli jsme sérii dvou proher a naše hra nebyla úplně ideální. Byť je to pouze příprava, tak jsme za výhru rádi. Většinu zápasu jsme byli lepší,“ sděluje posila do jihlavského útoku.

Pátá minuta, první gól Dukly. Devátá minuta, náskok jihlavských hokejistů zvýšen zásluhou Davida Čermáka na 2:0. S dvougólovým náskokem se jistě hraje lépe. „Paradox byl, že se nám první pětiminutovka moc nepodařila. Soupeř byl asi trošku lepší a my jsme byli zatáhlí. Gól nám pomohl a pak většinu zápasu, do gólu na 3:2, jsme byli lepší,“ sděluje Matěj Pekr, který úvodní branku zápasu obstaral. „Pepa Skořepa vybojoval za brankou puk. Hodil ho před branku, kde bylo nedorozumění mezi gólmanem a obráncem. Já ho vlastně dorazil pod brankářem. Tak trošku štěstí, ale to se počítá,“ usmívá se kanonýr.

Při druhé trefě šlo o poměrně podařenou souhru. „Miha Štebih zavezl puk do útočného pásma a já jsem vyplaval sám před brankou. On mě tam hezky našel a já to dal tečovanou střelou do brány,“ popisuje vítězný gól zápasu.

Jihlava má za sebou pět přípravných utkání, přičemž jedno mají tyto zápasy společné – druhá lajna nastoupila vždy ve složení Matěj Pekr – Josef Skořepa – Lukáš Anděl. Ve druhé obranné dvojici navíc vždy byl Jakub Suchánek. „My jsme jediná pětka, která je zdravotně v pořádku. Takoví držáci, nejsilnější kousci. Z toho důvodu hrajeme pořád spolu,“ směje se jednatřicetiletý útočník, který si na souhru rozhodně nestěžuje. „S kluky jsem spokojený. Věřím, že s každým zápasem se budeme zlepšovat a vyvrcholí to někdy v průběhu sezony,“ uzavírá rozhovor uničovský rodák.

Videoohlasy s Matějem Pekrem

Trenér František Zeman po výhře nad Novými Zámky 3:2

Autor videa: Tomáš Lysý