Neděle patřila v Jihlavě krasobruslařkám

20.01.2009 / Jihlavské listy

V neděli 18. ledna patřila ledová plocha na HZS krasobruslařkám, které se předvedly jihlavskému publiku při 15. ročníku soutěže v synchronizovaném bruslení Jihlavský Ježek 2009. Pořadatelem tradičního závodu byl oddíl krasobruslení, který se během loňského roku stal součástí Občanského sdružení Dukla Jihlava – mládež.

Na ledové ploše se během neděle vystřídalo třináct týmů. Odpolední program začal nejmladší kategorií, která byla nejsilněji obsazena. Vítězství si po předvedené jízdě odvezly do Pardubic, stejně jako loni Amazonky.

Jako druzí vyjeli na led dospělí. Dvě družstva z Brna mezi sebou soupeřila o účast na jarní mezinárodní soutěži v německém Oberstdorfu. Jasným vítězem se stal tým All Stars.

V kategorii žákyň nastoupily dva týmy. Soupeřem jihlavským Starlets se stal celek Saxony Ice Pearls z Drážďan, který si z Jihlavy odvezl zlatý pohár. A také druhý jihlavský celek – juniorky Johanky, nestačil na tradičního soupeře Daisies z Příbrami.

Vrcholem nedělního odpoledne bylo vystoupení tří seniorských týmů. Vítězství si do hlavního města odvezla Olympia Praha. Druhé místo patřilo zahraničnímu celku Synchro System Vídeň.

Medaile, poháry a drobné ceny předal krasobruslařkám jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. „Doposud jsem se s krasem takto nesetkal, pracoval jsem vždycky jenom s hokejisty. Dnešní závod se mi velmi líbil a těším se na příští ročník,“ přiznal.

Více na www.jihlavske-listy.cz