Jihlavské krasobruslařky se chystají na závody v Brně

19.11.2009 / Eva Streichsbierová

Starší žákyně jihlavského krasobruslařského oddílu vyjedou v prosince na závody s novou sestavou. Svěřenkyně trenérky Věry Paulusové bruslí na písničku od rakouského zpěváka Falca. „Je to taková moderní podoba Hotelu Ritz,“ prozradila další z trenérek Jitka Poukarová.

Právě výběr písničky byl zpočátku malinko problém. „Ale tahle se jim nakonec moc líbila. Je rychlá, v podstatě nemá žádnou pomalou část,“ uvedla trenérka. „Je to dost náročné na fyzičku, v některé z volnějších pasáží by si totiž holky mohly odpočinout, ale takhle ne,“ dodala s úsměvem.

Na nácvik skladby potřebovaly jihlavské krasobruslařky zhruba dva a půl měsíce. „Poprvé se s ním představíme 20. prosince v Brně,“ oznámila Poukarová. „Je to sestava pro 16 dívek. My jich máme 18, takže dvě budou čekat na svoji příležitost.“

Ještě před výjezdem do Brna by se chtěly dívky předvést jihlavskému publiku. „Domlouvám se s vedením Dukly na tom, že bychom mohly naši sestavu ukázat při některém domácím zápasu jihlavských hokejistů,“ svěřila se trenérka.