O jihlavském krasobruslení

01.03.2010 / Pavel Zeman

Oddíl synchronizovaného bruslení vstoupil v roce 2009 do své 16. sezóny. Děvčatům dává příležitost trénovat, soutěžit a těšit se z krásné sportovní aktivity – bruslení v týmu. Organizace oddílu zahrnuje kombinaci trenérů, bruslařů a nadšených sportovních organizátorů, což umožňuje děvčatům dosahovat solidní výkonnostní úroveň.

Vedle tradičních bruslařských kurzů pro jihlavskou veřejnost - každoročně navštěvovaných dětmi ve věku 5-8 let v počtu i 120 bruslařů - je oddíl zaměřen na závodní aktivity.

Jihlavské týmy jsou vysílány na soutěže Českého poháru, Mistrovství ČR, Prague Cup i do zahraničí. (např.: Mozart Cup Austria, Trophée des Hauts de France, Jegvirag Cup Hungary, Swiss Cup Switzerland, Spring Cup Italy) Účast na prestižních turnajích je podmíněna nejen výkonností, ale i finančními možnostmi klubu.

V minulosti se jihlavské nejlepší krasobruslařky účastnily i Světového poháru ISU v Bostonu - USA (4 členky v prvním českém týmu), Goteborgu - Švédsko, Turku - Finsko a Bordeaux - Francie.

Jihlavští krasobruslaři pořádají každoročně závod synchronizovaného bruslení Jihlavský ježek, několikrát i MČR Open. Měli jsme tedy i možnost pozvat a vidět na ledě HZS týmy Francie, Maďarska, Německa, Rakouska a Švýcarska.


Týmy krasobruslařek jihlavské Dukly pro sezónu 2009/2010:

Mladší žactvo Kytičky / Ice Flowers
trenérky: Eva Libánská, Petra Vacková
kontakt: evali@centrum.cz

Žactvo Starlets
trenérka: Věra Paulusová
asistentky: M. Černá, J. Poukarová, R. Škorpíková
kontakt: paulusovavera@seznam.cz

Juniorky Johanky
trenérka: Vlaďka Pokorná
Kontakt: razitka@ji.cz



V příští sezóně 2010/2011 bychom rádi uspořádali soutěž s mezinárodní účastí:

Jihlavský ježek 2011, (19. březen 2011)
závod Českého poháru v synchronizovaném bruslení
Eagle Cup Jihlava 2011, the competition in synchronized skating