Krasobruslařky Dukly v Příbrami třikrát druhé

03.02.2011 / REDAKCE

Mistrovství České republiky a Přeboru České republiky v synchronizovaném bruslení pro rok 2011, které se konaly 29. ledna 2011 v Příbrami, se zúčastnily všechny tři týmy oddílu krasobruslení Dukly Jihlava. Tato soutěž se každoročně koná v Praze, kde ale letos nebyla z finančních důvodů uskutečněna. Organizace mistrovství se proto ujal Bruslařský klub Příbram. Soutěže se v různých kategoriích zúčastnilo celkem 15 týmů.

Jihlavský tým Starlets (kategorie juniorky) pod vedením trenérek Věry Paulusové a Jitky Poukarové vybojoval na Mistrovství ČR 2. místo. Nejmladší tým Ice Flowers (mladší žákyně) a nejzkušenější Johanky (seniorky NON ISU) obsadily na Přeboru ČR rovněž druhá místa.

V Příbrami se udílely ceny také za Český pohár 2010 (podle výsledků ve všech soutěžích v daném roce), zde Starlets obsadily stříbrnou pozici a Ice Flowers bronzovou.

Pro mladší žákyně z týmu Ice Flowers, které trénují členky Johanek Eva Libánská, Petra Vacková, Lucie Srníková a trenérka Johanek Vlaďka Pokorná, to byl teprve druhý ostrý start v jejich závodní kariéře. Premiéru si odbyly v prosinci loňského roku na Santa Claus Cupu v Brně. V Příbrami se již prezentovaly jako ostřílené závodnice a překvapily svým nebojácným výkonem a nasazením. „Dokázaly jsme si, že se můžeme vyrovnat déle závodícím týmům a rovnocenně s nimi soupeřit," zhodnotila úspěch v Příbrami trenérka Eva Libánská.

„I když Johanky začaly svoji jízdu trénovat až začátkem ledna, závod zvládly a jejich bodový odstup od vítězek byl minimální," byla se svými závodnicemi spokojena i trenérka Vlaďka Pokorná.

Všechny příznivce krasobruslení zveme na závody Jihlavský ježek, které se budou konat v sobotu 19. února 2011 na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě i za účasti zahraničních týmů.