Jihlavský ježek 2012 měl pro domácí krasobruslařky stříbrnou příchuť

16.01.2012 / Libor Kucza

V neděli 15. ledna se v krajském městě Vysočiny konal již 18. ročník soutěže v synchronizovaném bruslení, Jihlavský ježek 2012. Nechyběli ani domácí zástupkyně, Ice Flowers a Starlets. Oba celky nakonec skončily na druhém místě. To vše za velice kvalitní atmosféry, o kterou se postaral slušný počet příchozích fanoušků.

Na pár obrázků z Jihlavského ježka 2012 se můžete podívat ve fotogalerii zde.

Na ledovou plochu Horáckého zimního stadionu vyjelo celkem 17 týmů, mezi kterými nechyběla ani tři zahraniční družstva. Z Maďarska vážil cestu do Jihlavy budapešťský Jegyes-Vegyes novice a Jegyes-Vegyes senior. Třetím zástupcem této země byl tým Frostwork z Miszkolce. „Hodně se mi líbil velký počet týmů, které na Ježka letos dorazily. Mrzí mě, že v naší kategorii závodily jen dva týmy, bylo by lepší, kdyby bylo víc týmů. Loni jsme byly ve Švýcarsku, kde bylo v naší kategorii 11 týmů, a to bylo super,“ dodává s úsměvem na tváři jedna ze zástupkyň stříbrného celku Ice Flowers Jihlava.

V první, nejmladší soutěžní kategorii pod názvem Juvenile startovala dvě družstva. Sněženky FSC Brno a jihlavské Ice Flowers. Ač domácí holky bojovaly, na brněnského soka nakonec nestačily a o necelé tři body. Kytičky však podaly velmi dobrý výkon a naznačily, že příští závod již bude velmi vyrovnaný. „Myslím, že se nám jízda povedla, od minulého závodu jsme se zlepšily,“ hodnotí mladá závodnice soutěžní jízdu.

Další soutěžní kategorií byla Novice basic. Čítala celkem 6 soutěžních celků. Na prvním místě se umístila Kometa USK Praha, na druhém Amazonky KK Pardubice, broonzová pozice patřila celku Pážat z Příbrami. Čtvrtou pozici obsadily Bublinky SC Brno. Páte a šesté pak maďarští zástupci Jegyes-Vegyes a Frostwork.

Druhý jihlavský zástupce, Starlets Jihlava, se v kategorii Junior umístil na druhé příčce. První místo obsadila Kometa USK Praha.

Kategorii Senior zcela ovládlo družstvo Orion KK Pardubice, které o pořádný kus uteklo druhému Balance SC Brno.

Kategorie Senior NON ISU patřila týmu Olympia USK Praha, druhou příčku vybojovali Daisies z Příbrami, třetí místo obsadil Jegyes-Vegyes Budapešť.

Poslední zápolení patřilo kategorii Adults. V té zlatý kov vybojoval celek Goldies USK Praha, na stříbro dosáhli All Stars Brno.

Konečné pořadí Jihlavského ježka 2012:


Juvenile – 1. 1. Sněženky, 2. Ice Flowers Jihlava
Basic Novice – 1. Kometa USK Praha, 2. Amazonky KK
Pardubice, 3. Pážata BK Příbram, 4. Bublinky SC Brno, 5. Jegyes-Vegyes Budapešť, 6. Frostwork Miszkolc
Junior – 1. Kometa USK Praha, 2. Starlets Jihlava
Senior – 1. Orion KK Pardubice, 2. Balance SC Brno
Senior NON ISU – 1. Olympia USK Praha, 2. Daisies BK Příbram, 3. Jegyes-Vegyes Budapešť
Adults – 1. Goldies USK Praha, 2. All Stars SC Brno