Úspěch krasobruslařek Dukly: Děvčata vyhrála v v Německu!

02.04.2013 / Vladimír Šťastný (Jihlavské listy)

Skvělý úspěch se podařil juniorkám Starlets z krasobruslařského oddílu Dukla Jihlava mládež na závodech v německém městě Neuss. V konkurenci dvanácti týmů dokázaly mezinárodní soutěž v synchronizovaném bruslení vyhrát.

Svěřenkyně trenérek Věry Paulusové a Jitky Poukarové se na dalekou cestu do Neussu poblíž Düsseldorfu vydaly v pátek 22. března ráno, závody se odehrály v sobotu 23. března. „Soutěž byla vypsána pro smíšenou věkovou kategorii, proto se závodu mohlo zúčastnit dvanáct týmů,“ řekla trenérka Věra Paulusová.

Kromě tří německých soutěžily o co nejlepší umístění tři holandské a dva belgické týmy, po jednom do soutěže vyslalo Polsko, Francie a Island. Jihlavské krasobruslařky tak byly jediným českým týmem v závodě.

„Děvčata zajela jistou jízdu, s výrazem zkušených závodnic, v tempu, sice v úvodu s krátce trvajícím pádem, ale následně bez chyb,“ popsala průběh jízdy Paulusová.

Výhodou pro jihlavské krasobruslařky byl větší rozměr ledové plochy, který měl neobvyklé rozměry 30x60 metrů. „Děvčata se nemusela omezovat v rozsahu, rychlosti nájezdů na jednotlivé formace, to pro ně byla výhoda,“ dodala trenérka.

Dívky si po skončené jízdě vychutnaly aplaus obecenstva a následně i poslech státní hymny při slavnostním vyhlášení vítězů. Krasobruslařky Starlets skvěle reprezentovaly v zahraničí nejenom svůj klub, ale i město, Kraj Vysočina a Českou republiku.