Ice Flowers braly v Brně zlato!

27.12.2013 / Zdeněk Drla

Hned na prvním závodě nové sezony, tradičním Santa Claus Cupu, braly mladší žákyně týmu Ice Flowers z oddílu krasobruslení Dukla Jihlava mládež cenný kov. Pár dnů před Štědrým dnem jim cinklo v brněnské Kajot Areně zlato. „Děvčata se sice v závodě nevyhnula některým drobným chybám, jízdu ale předvedla s chutí a s nasazením,“ chválí své svěřenkyně trenérka Vlaďka Pokorná, která se před úvodem sezony musela vypořádat s „generační výměnou“. Třetina jejích děvčat totiž přešla do kategorie juniorek.

První závod synchronizovaného bruslení v nové sezoně, tradiční předvánoční Santa Claus Cup, proběhl v sobotu 21. prosince v Kajot Areně v Brně. Mladší žákyně z týmu Ice Flowers (Kytičky) oddílu krasobruslení Dukla Jihlava mládež zde zahájily závodní sezonu nad očekávání úspěšně, když ve své kategorii obsazené čtyřmi týmy získaly s přehledem první místo.

Ice Flowers nastoupily do závodu jako první a po solidně zvládnuté jízdě posléze čekaly na výsledky ostatních tří týmů z Pardubic, Příbrami a Brna. Po všech zajetých jízdách mohl jihlavský tým i jeho trenérky začít slavit. Ice Flowers svým výkonem soupeřky jednoznačně předčily. „Tým Kytiček po změnách spojených s odchodem třetiny děvčat do juniorek čekala vlastně malá závodní premiéra. V menší sestavě, a to i s méně zkušenými závodnicemi, však tým obstál se ctí. Děvčata se sice v závodě nevyhnula některým drobným chybám, jízdu ale předvedla s chutí a s nasazením,“ popisuje trenérka Vlaďka Pokorná.

Trenérky týmu vyhlížejí po zlatém úspěchu v Brně k dalším závodním startům s očekáváním. „Letošní jízda na hudbu Robbieho Williamse holkám sedí, v Brně rozhodně zaujala,“ doplňuje další z trenérek Lucie Srníková. Petra Vacková ji doplňuje: „První místo a bodový náskok před ostatními týmy je pro nás do dalších závodů velkou výzvou a hlavně motivací k tomu zdokonalovat se a předvést na dalších závodech co nejlepší výkon.“

Úspěch v prvním závodě je podle trenérek slibným startem do nové sezony, ve které děvčata z Ice Flowers čeká v únoru Mistrovství republiky v Třinci a na jaře pak zahraniční závod v Belgii. Před jihlavským publikem se tým předvede v březnu na tradičním Jihlavském ježkovi.

Výsledky závodu Santa Claus Cup Brno:

1. Ice Flowers (Dukla Jihlava mládež) 22,48 bodu
2. Polárky (KK Pardubice) 17,38 bodu
3. Pážata (BK Příbram) 16,76 bodu
4. Sunflowers (VSK Technika Brno) 13,51 bodu

ZLATÁ DĚVČATA. Krasobruslařky týmu Ice Flowers braly v brněnské Kajot Areně zlato. V sezoně je čeká několik závodů, vrcholem bude MČR v Třinci, zúčastní se i závodů v Belgii. Foto: Archiv Ice Flowers