Krasobruslařky si z Brna přivezly tři medaile, z toho dvě zlata!

19.12.2015 / Zdeněk Drla

První závod v synchronizovaném bruslení v této sezoně - Santa Claus Cup 2015 - Memoriál Táni Novotné byl pro jihlavské krasobruslařky úspěšný. Závody v Brně byly tentokrát s mezinárodní účastí, startovaly všechny české týmy a týmy z Maďarska. V DRFG Areně (bývalá hala Rondo) bylo velmi živo, podnik si nenechaly ujít stovky diváků. Jihlavská výprava si z moravské metropole přivezla tři medaile - zlato, zlato a bronz.

„Naše krasobruslařky byly na závody velmi dobře připraveny. Všem týmům z Jihlavy se volné jízdy podařily. V týdnu před samotným závodem jsme nechaly děvčata předvést soutěžní programy v rámci oddílových prověrek. Ukazuje se, že představit nacvičený program pozvaným rodičům a přátelům v závodním pojetí je velmi dobrá generální zkouška před samotným závodem,“ říká trenérka jihlavských krasobruslařek Linda Haferníková.

„V brněnské hale bylo na co se dívat. Všechny týmy, které se sem sjely z celé republiky a z Maďarska, ukázaly nápadité volné jízdy, široké zázemí samotných závodníků a stovky diváků na tribuně. Závod provázela přátelská atmosféra, jak tomu v synchronizovaném bruslení zvykem,“ popisuje dění v hale, která je domovským stánkem hokejistů extraligové Komety Linda Haferníková.

Brněnského podniku se zúčastnily tři týmy krasobruslařek z Dukly Jihlava - mládež. Tým Gemini – nejmladší jihlavské závodnice zaznamenaly obrovský pokrok oproti loňské sezoně. „Loni jsme posbíraly všechna poslední místa, kam jsme přijely. Každý začátek je těžký, jak se říká... Letos jsme vsadily na poctivou přípravu, už od letního soustředění se snažíme děvčata vést jako zkušenější bruslařky,“ říká Haferníková. Malé krasobruslařky obsadily ve své kategorii bronzovou příčku, za sebou nechaly čtyři týmy soupeřek.

Tým Ice Flowers – letos nejspíš naposledy v kategorii žactvo, zaslouženě zvítězil v konkurenci dalšího vyrovnaného týmu z domácího prostředí. „Ice Flowers jely svoji jízdu s obrovským nasazením. Od začátku bylo přihlížejícím jasné, že bojovat o nejcennější medaili opravdu umí," přidává hodnocení brněnského vystoupení "kytiček" Linda Haferníková.

Tým Starlets loni bojoval o kvalifikaci na mistrovství světa v kategorii juniorky. Jihlavské mladé dámy se na Santa Claus Cupu rozhodly vstoupit do otevřené kategorie Mixed Age. „V posledních letech se tato kategorie stává velmi oblíbenou, protože zde není povinná členská základna minimálně 18 závodnic. V konkurenci dalších tří týmů Starlets s přehledem zvítězily, předvedly velmi krásnou jízdu plnou obtížných prvků a obratů v hranách. Rychlost, plynulost a synchronnost zajistila našemu týmu vysoké body a další zlatou medaili pro jihlavské krasobruslenÍ,"září spokojeností trenérka Linda Haferníková.

Santa Claus Cup 2015 – Memoriál Táni Novotné (neděle 13. prosince 2015)

Jihlavský oddíl krasobruslení z Dukly Jihlava - mládež vyslal na první podnik nové závodní sezony tři týmy. Všechny tři si z Brna odvezly medaili.

Kategorie mladší žactvo: Gemini, 3. místo ze 7 týmů, 26,59 bodu
Kategorie žactvo Basic: Ice Flowers, 1. místo ze 2 týmů, 35,88 bodu
Kategorie Mixed Age: Starlets, 1. místo ze 4 týmů, 49,64 bodu