Jihlavský Ježek 2016 přivítal 22 týmů ze tří evropských zemí a téměř 320 závodnic

13.04.2016 / Tomáš Lysý

Poslední březnový víkend proběhl na Horáckém zimním stadionu již tradiční závod v krasobruslení, Jihlavský Ježek 2016. V celkem pěti kategoriích soutěžilo dohromady dvaadvacet týmů, mezi nimi i pět domácích jihlavských oddílů - Gemini 1 a 2, Ice Flowers, Starlets a N’Ice Age. Vedle krasobruslařek z České republiky se závodu zúčastnily i tři německé a tři maďarské týmy.

Slavnostního zahájení Jihlavského Ježka 2016 se zúčastnil spolu s ředitelem závodu Jiřím Pohořelým i primátor města Rudolf Chloupek, jednatel HC Dukla Jihlava Bedřich Ščerban a členka dozorčí rady Stanislava Prokešová. Při závěrečném ceremoniálu se podařilo zorganizovat taneční "flash mob," který se uveřejní na největším celosvětovém videoserveru YouTube jako podpora k uvedení synchronizovaného bruslení mezi olympijské sporty (Why not synchro olympic?)

Letošní závod Jihlavský Ježek 2016 se obzvláště vydařil. Horácký zimní stadion se pochlubil velikonoční výzdobou, pohostinností organizátorů a výbornou péčí o téměř 320 závodníc ze tří evropských zemí. Nechyběla média, medaile a tribuny zaplněné nadšenými diváky.

Závodu, který se konal 26. března 2016, se zúčastnilo dohromady 22 týmů. Šestnáct českých celků doplnily tři týmy z Německa (dva z Drážďan a jeden z Chemnitzu) a tři maďarské celky z Budapeště.

Výsledky Jihlavského Ježka 2016:

KATEGORIE NOVICE – JUVENILE, mladší žactvo:
 1. Polárky (KK Pardubice – CZE)          29,69 bodů
 2. Kometa (USK Praha – CZE)              28,73 b.
 3. Pážata (BK Příbram – CZE)             26,54 b.
 4. Die Kleine Eisteufel (GER)            25,45 b.
 5. Gemini 1 (Dukla Jihlava – CZE)        24,51 b.
 6. Budapest Synchro (HUN)                24,00 b.
 7. Skating Graces (GER)                  23,79 b.
 8. Bublinky (SC Brno – CZE)              22,98 b.
 9. Sunflowers (VSK Technika Brno – CZE)  22,32 b.
10. Gemini 2 (Dukla Jihlava – CZE)        17,17 b.
„Oba naše nejmladší týmy předvedly výborné volné jízdy. Děti se těšily na domácí led. Zúročily poctivou přípravu na ledě i na suchu,“ sdělila trenérka Linda Haferníková, která upozornila, že tým Gemini 2 je zcela nový tým z nejmladších bruslařek.

KATEGORIE BASIC NOVICE, žačky:
1. Saxony Ice Pearls (GER)            35,12 bodů 
2. Ice Flowers (Dukla Jihlava – CZE)  33,02 b.
3. Big Bang (VSK Technika Brno – CZE) 32,71 b.
„Na vítěze z německého slavného klubu v Chemnitzu jsme sice ztratili několik bodů, ale se svým tradičním soupeřem z Brna holky tentokrát zvítězily. Jízdu předvedly s velkou přesností,“ neskrývala potěšení trenérka Vladimíra Pokorná.

KATEGORIE MIXED AGE, juniorky:
1. Starlets (Dukla Jihlava – CZE) 47,32 bodů
2. Kometa (USK Praha – CZE)       40,66 b.
3. Budapest Synchro (HUN)         37,56 b.
„Starlets zažívají výjimečnou sezonu. Výběr náročné bruslařské techniky z juniorské kategorie přenesly do své letošní volné jízdy, kterou předvádí na všech závodech s lehkostí a vyzrálým projevem. S přehledem zvítězily na domácím ledě, a spokojeně tak ukončují letošní sezonu. Rády by se ještě představily v baráži v přestávce hokejového utkání,“ byla spokojená trenérka Věra Paulusová.

KATEGORIE ADULT, dospělí:
1. Avalanche (KK Pardubice – CZE)  54,78 bodů.
2. N’Ice Age (Dukla Jihlava – CZE) 54,46 b.
3. Goldies (USK Praha – CZE)       53,57 b.
4. All Stars (Ice Club Brno – CZE) 48,63 b.
5. Budapest Synchro (HUN)          45,40 b.
„Výběr bývalých i současných nejstarších zkušených závodnic předvedl energickou jízdu na hudbu skupiny ACDC. Tým soutěžil v plném počtu 16 bruslařek a působil tak na ledě velmi profesionálně. Dosáhl na vysoké hodnocení rozhodčích, od vítězství nad velmi kvalitními soupeři je dělilo pouhých 0,32 bodu! Uvidíme, zda v této kategorii dokážeme nadále pokračovat. Rádi bychom absolvovali mistrovství světa v kategorii Adult,které se koná začátkem léta v bavorském Oberstdorfu,“ nechala se slyšet trenérka Linda Haferníková.

KATEGORIE SENIOR, seniorky:
1. Balance (SC Brno – CZE) 83,84 b.

K tématu:

Kompletní výsledky Jihlavského Ježka 2016 včetně bodování

Článek a fotografie k závodu na serveru Vysočina-Sport.cz

Fotogalerie na Google Disc

Gemini 1

Gemini 2

Ice Flowers

Starlets

Starlets

N’Ice Age

Flash Mob. Autor fotografií: JS Photo.