Firma Moravské kovárny je dalším novým partnerem Dukly Jihlava

03.08.2017 / KLUB

Postup jihlavských hokejistů do extraligy má velice pozitivní odezvu i u partnerů. Moravské kovárny, a.s. (Mokov) jsou další novou společností, která se rozhodla spojit své jméno s Duklou Jihlava. „S Mokovem jsem ve spojení delší dobu. Nyní se podařilo přesvědčit a získat je i jako sponzora. Je to fajn. Rozpočet je důležitý a Moravské kovárny jsou velkou firmou,“ uvádí jednatel Dukly Bedřich Ščerban, jenž dále prozrazuje, že smlouva je podepsána na pět let.

Firma Moravské kovárny, a.s. (Mokov) patří do rakouské rodinné firmy PENN Ges.m.b.H. a je druhou firmou jihlavského podnikatele Rudolfa Penna, která podporuje Duklu. Během zápasů na Horáckém zimním stadionu zajišťuje občerstvení Xanadu Catering. „Věřím, že do budoucna se budou naše vztahy jen rozvíjet,“ říká Bedřich Ščerban.

Moravské kovárny, a.s.

Akciová společnost Moravské kovárny, a.s. Jihlava má dlouholetou tradici. Hlavní akcionář, rodinný podnik PENN Ges.m.b.H. se sídlem v Krems an der Donau v Rakousku, vlastní 97 % akcií. Firma PENN Ges.m.b.H. se specializovala na třískové obrábění výkovků.

Výrobky Moravských kováren, a.s. jsou určeny z 95 % na export, především do zemí EU. Firma se orientuje na výrobu zápustkových výkovků z oceli tvářených za tepla pro automobilový průmysl, stavební průmysl, drážní techniku, zemědělské a stavební stroje.

Podnik uplatňuje dlouhodobou investiční strategii, což velmi kladně ovlivňuje požadovanou úroveň kvality, zvyšování produktivity i zlepšování ochrany životního prostředí! Neustále investuje do nových technologií.

K dosažení úrovně kvality, požadované firemními zákazníky a s důrazem na ochranu životního prostředí, je ve společnosti implementován integrovaný systém managementu splňující požadavky platných norem IATF 16949, ČSN EN ISO 9001 a ČSN EN ISO 14001.

Plnohodnotnou součástí tohoto systému je i oblast bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) a oblast požární ochrany (PO).

K plánování a řízení výroby používá Mokov moderní výpočetní techniku.

Cílem Moravských kováren, a.s. je patřit k nejlepším evropským kovárnám.

Zdroj: www.mokov.com


Autor videa: YouTube Moravské kovárny a.s.

Foto: www.mokov.com