Myslím si, že tady bude dobrý tým a bude chodit dost lidí, kteří hokejem žijí, říká útočník Radoslav Macík

06.08.2017 / Pavel Křivan

Pětadvacetiletý slovenský rodák z Liptovského Mikuláše Radoslav Macík se „ze dne na den“ stal před startem přípravných zápasů novou posilou A-týmu Dukly. „Bylo to velmi rychlé. V sobotu mi volal agent, že je zde takováto nabídka, zda bych měl zájem, a já řekl, že ano. Do večera mi přišla smlouva, v neděli (30. července 2017 – pozn. aut.) jsem nad tím přemýšlel a hned ráno sedl do auta a jsem tady,“ uvádí ve videorozhovoru o svém rychlém přestupu z týmu HK Nitra.

Slovenský forvard strávil poslední dvě minulé sezóny v týmu HK Nitra a v roce 2016 slavil s tímto mužstvem mistrovský titul. „Nitra je na Slovensku jeden z nejlepších týmů. Mám tam dobré vztahy a bylo to tam moc šťastné,“ prozrazuje Radoslav Macík a sděluje, že bezproblémový byl i konec u Nitrianských. „Klub mě uvolnil sem do Jihlavy, dohodli jsme se velmi korektně. Jsem za to velice rád a uvidíme, co z toho bude,“ popisuje svůj přestup mezi jednotlivými kluby.

Celou svoji hokejovou kariéru strávil na Slovensku. Působení v Jihlavě je tak jeho první zahraniční angažmá. Co on sám očekává od působení v týmu nováčka nového ročníku hokejové extraligy? „Myslím si, že to bude dobrý tým. Moje ambice jsou být přínosem a dokázat si, že umím hrát hokej i na lepší úrovni, než je třeba na Slovensku. Česká extraliga je jedna z nejlepších evropských lig vůbec,“ těší se na nadcházející ročník soutěže.

Vzhledem k tomu, že jeho angažmá v Jihlavě se seběhlo během pár dnů a videorozhovor poskytl krátce po svém příjezdu do centra Vysočiny, tak sympaticky přiznává, že o Dukle toho moc nevěděl. „Jestli mám povědět pravdu, tak vím, že to byl vojenský klub, jako Dukla Trenčín na Slovensku, ale vůbec jsem si ho ještě nestihl prostudovat,“ povídá s úsměvem a doplňuje, že jeho první dojmy z Dukly jsou pozitivní. „Je tady pěkný útulný stadion, na kterém se pracuje. Myslím si, že tady bude chodit dost lidí, kteří hokejem žijí. Moc se na to těším,“ uzavírá Radoslav Macík.

Videorozhovor s Radoslavem Macíkem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla