AG NOVACHEM s.r.o. rozšiřuje portfolio partnerů Dukly Jihlava

09.08.2017 / KLUB

„Nejvzácnější jsou partneři, kteří se sami přihlásí, že chtějí pomoci a podpořit Duklu. Přijdou s jasným návrhem, částkou. Naše portfolio se rozrostlo o dva takové partnery,“ sděluje znovu jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Dalším je firma AG NOVACHEM s.r.o. – Váš partner v ochraně rostlin – která je zaměřena na specifickou oblast zemědělské výroby a na ochranu rostlin proti škodlivým činitelům. Zástupci společnosti kontaktovali Duklu v průběhu úspěšné baráže 2017.

„Kontaktovali mne dva příjemní pánové, Zdeněk Krejcar a František Krupička, že se rozhodli podpořit Duklu. Oslovili nás sami. To je to nejcennější, co se manažerovi může stát. Zazvoní telefon, a když ho zvednete, tak se na druhé straně představí a řeknou Vám, že mají zájem pomoci a podpořit klub. Při sledování zápasů v baráži se rozhodli pomoci. Naplánovali jsme schůzku a vlastně jednali už jen o detailech. Hezké gesto, děkuji moc za podporu,“ říká Bedřich Ščerban.

Jednatel AG NOVACHEM s.r.o. Zdeněk Krejcar povídá, že důvody vedoucí k podpoře jeho společnosti směrem k HC Dukla Jihlava byly dva. „První důvod je veskrze můj osobní. Část mojí rodiny pochází z Vysočiny a já strávil své dětství mezi rodinnými příslušníky a přáteli, příznivci Dukly Jihlava v době 1. zlaté éry jihlavského hokeje koncem 60-tých a počátkem 70-tých let. Na Horáckém zimním stadionu tehdy hráli bratři Holíkové, Klapáč, Hrbatý, Suchý, Augusta, Chalupa a další, vše pod taktovkou pánů Pitnera a Neveselého. Ligový titul za titulem, vše umocněno jihlavským vkladem při zisku titulu MS v Praze 1972. Tito lidé, tato doba a toto prostředí mne navždy naučili milovat hokej,“ povídá jednatel AG NOVACHEM s.r.o. a vzápětí plynule přechází na druhý faktor, vedoucí k podpoře klubu.

„V letošním roce jsem se po mnoha a mnoha letech vrátil na Horácký zimní stadion za účelem návštěvy dvou barážových utkání s Karlovými Vary a vzpomínky opět ožily. A jsem u druhého důvodu, myslím, že toho rozhodujícího. Tím bylo totiž mé zjištění, jak velké podpory a zájmu veřejnosti včetně našich zákazníků (agronomů) na Vysočině se v posledních letech těšila – a letos zvláště – se těší enormní snaha Dukly o návrat do nejvyšší soutěže tzv. z vlastních zdrojů, vždy však končící v semifinále či baráži. Až letos… Kruh se po čtyřiceti letech uzavřel,“ doplňuje Zdeněk Krejcar. „Za všechny fanoušky Dukly mezi našimi zákazníky na Vysočině, bych chtěl jmenovat agronoma Školního statku Humpolec, ing. Františka Krupičku, který stál u zrodu myšlenky sponzorského daru pro HC Duklu Jihlava. Sponzorský dar je tak poděkováním Dukle za úsilí a splněný sen mnohých a současně všem, kteří ji na cestě zpět do nejvyšší soutěže podporovali,“ upřesňuje jednatel firmy.

„Závěrem malé přání. Podobně jako se AG NOVACHEM s.r.o. snaží být nedílnou součástí plánů ochrany rostlin našich zemědělských producentů, přeji Dukle, aby se opět stala nedílným dlouhodobým účastníkem naší nejvyšší hokejové soutěže a Jihlava místem, kde se vytváří současnost českého hokeje. Její historie, tradice, úspěchy a neutuchající podpora široké veřejnosti (a to nejenom na Vysočině) k tomu zavazuje. Hodně štěstí a odvahy!,“ dodává na závěr rozhovoru Zdeněk Krejcar.


AG NOVACHEM s.r.o.

Česká obchodní společnost AG NOVACHEM s.r.o. byla založena v roce 2012 a na trhu České republiky je od roku 2013.

Je zaměřena na specifickou oblast zemědělské výroby, na ochranu rostlin proti škodlivým činitelům, zejména pak v pěstování obilovin, zeleniny, řepky ozimé, chmele, kukuřice a brambor.

Ve společnosti působí zkušení agronomové, pokusníci, obchodníci a specialisté na zemědělskou legislativu, kteří mimochodem ve většině stáli v roce 2002 u zrodu společnosti Sumi Agro Czech s.r.o., působící v České republice doposud. Tento mix zkušeností, znalostí a entuziasmu od počátku existence firmy vytváří dobrý předpoklad každodenně naplňovat cíl, se kterým byla společnost založena. Totiž být spolehlivým partnerem českých zemědělských producentů, znát detailně jejich potřeby, názory, býti nápomocni v hledání cesty, jak ekonomicky zvýšit kvalitu a kvantitu jejich produkce vždy a za každých okolností spolehlivou a profesionální nabídkou našich produktů.

AG NOVACHEM s.r.o. vznikl ve spolupráci s dánským výrobcem Cheminova, který byl v prvních letech naším dominantním dodavatelem a partnerem. Po pěti letech existence však dnes AG NOVACHEM s.r.o. spolupracuje s mnohými dalšími evropskými a mimoevropskými renomovanými výrobci, jako např. Oxon, Barclay, UPL, Nufarm, FMC, Belchim, Belcrop aj., pro které je jednoznačnou prioritou a současně samozřejmostí splňovat stále vzrůstající požadavky zemědělské praxe na standardní úroveň výrobků a logistiky.

Ing. Zdeněk Krejcar
jednatel AG NOVACHEM s.r.o.

Webové stránky AG NOVACHEM s.r.o.

Kontakty na společnost


Foto: AG NOVACHEM s.r.o.