Jihlavské zastoupení v reprezentačních mládežnických kategoriích nechybělo ani během uplynulého červencového měsíce

12.08.2017 / Pavel Křivan

Přípravné zápasy a turnaje odstartovaly i mládežnickým reprezentačním výběrům během letní přípravy. Své zastoupení v jednotlivých kategoriích měla i Dukla a to hned několikrát. Reprezentanti U20 sehráli svá dvě přípravná utkání v Brně proti Švýcarsku a dvě utkání ve Finsku (Vierumäki). Výběr U19 se zúčastnil turnaje Summer Hockey Challenge ve slovenské Žilině, „Lvíčata“ do sedmnácti let zamířila do švýcarského Davosu a tým do 16 let měl soustředění v Kravařích. Ženský A-tým čeká dvojzápas proti Tornadu Moskva a ženská osmnáctka měla kemp v Jihlavě. Duklu na těchto akcích zastupovali Josef Kořenář, Jakub Škarek, Ondřej Chaloupek, Adam Najman, Patrik Rašín, Patrik Čermák, Tomáš Chlubna a trenér Petr Svoboda, v ženách pak Kristýna Kaltounková a Nikola Dýcková.

Reprezentace - U20

Reprezentace do dvaceti let sehrála čtyři přípravná utkání. Nejprve v Brně (18. a 19. července 2017) proti národnímu mužstvu Švýcarska a poté odcestovala do finského města Vierumäki (24. a 25. července 2017), kde vyzvala na souboj domácí výběr Finska. Brankář Josef Kořenář, jenž se nyní dostal do podvědomí snad už všem fanouškům jihlavské Dukly tím, že upsal své služby týmu San Jose Sharks a odchytal úvodní třetinu za A-tým Dukly v přípravném zápase proti brněnské Kometě, se společně s Adamem Brízgalou (Muskegon, USHL) střídá o post jedničky v brance reprezentačního mužstva U20. Hned na úvod v prvním zápase proti Švýcarsku byl Josef Kořenář vyhlášen nejlepším hráčem utkání českého týmu, když inkasoval jedinou branku a za konečného stavu 4:1 dopomohl k vítězství českých barev. Svůj další start si připsal ve třetím přípravném zápase, které skončilo výsledkem 3:2 pro domácí Finsko.

Josef Kořenář hájí svoji svatyni i v národních barvách Foto: Facebook/Josefkorenar


Reprezentace - U19

Národní tým do devatenácti let má za sebou třídenní kemp v Třinci, na který plynule navázal turnaj Summer Hockey Challenge (28. - 30. července 2017), který hostila slovenská Žilina. Do složení mužstva U19 se dostal brankář Jakub Škarek, který odchytal pouze úvodní utkání se Švýcarskem. To českým mladíkům nevyšlo a prohráli ho 3:6. Za zmínku také stojí, že do širšího kádru byl nominován i jihlavský obránce juniorů Lukáš Mareš (menší foto). Svěřenci Václava Varadi se umístili na stříbrné pozici za absolutním vítězem turnaje, výběrem Švýcarska.

Jakub Škarek soustředící se na svůj rozklek. Foto: archiv Jakuba Škarka


Reprezentace - U17

Výběr do sedmnácti let odstartoval svoji přípravu ve švýcarském Davosu (20. - 22. července 2017), kde sehrál tři utkání proti domácímu Švýcarsku a všechna byla vítězná (4:3, 7:2, 5:2). Jihlava zde měla své zastoupení v podobě tria - gólmana Ondřeje Chaloupka, obránce Patrika Rašína a útočníka Adama Najmana, který se podílel jednou brankou v úvodním utkání proti švýcarskému výběru.

Jihlaváci v sedmnáctce - Ondřej Chaloupek, Adam Najman a Patrik Rašín (zleva).

Třešničkou lvíčat bylo setkaní s útočníkem San Jose Sharks - Joem Thorntonem. První zprava na fotografii Patrik Rašín. Foto: instagram.com/juniorskyhokej


Reprezentace - U16

Další akcí nejmladší české hokejové reprezentace byl čtyřdenní kemp v Kravařích. V nominaci trenéra Karla Berana, kterému dělá asistenta trenér mladšího dorostu Dukly Petr Svoboda, byli dva jihlavští hráči - útočníci Patrik Čermák a Tomáš Chlubna.

Zastoupení Dukly Jihlava v reprezentaci do 16 let - Patrik Čermák, Tomáš Chlubna a trenér Petr Svoboda.


A-tým žen

Dukla Jihlava má zastoupení také v ženském národním A-týmu. A to zásluhou útočnice Kristýny Kaltounkové, která v uplynulé sezoně hájila barvy mladšího dorostu. Na české ženy čekají během pětidenního kempu dva zápasy s klubem Tornado Moskva. První utkání je na programu v úterý 15. srpna od 17:40, druhé klání hned o den později přesně v pět hodin odpoledne. Zápasy hostí zimní stadion v Příbrami.


Reprezentace žen - U18

V Jihlavě proběhl na konci července kemp žen do 18 let. V sobotu 29. července sehráli české reprezentantky modelové utkání, ve kterém nechyběly ani dvě útočnice mladšího dorostu Dukly z loňské sezony - Kristýna Kaltounková (horní foto) a Nikola Dýcková.