Musíme na tréninku trošku zamakat na špatné produktivitě, říká obránce David Kajínek

18.08.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Tři odehrané přípravné zápasy, tři porážky a v každém z nich pouze jeden vstřelený gól. Jihlava doplácí zejména na střeleckou produktivitu, kterou bude muset zlepšit, jelikož výkon Dukly - alespoň dle výsledku - na ledě Komety byl přece jen o něco lepší než v předešlém utkání se stejným soupeřem na Horáckém zimním stadionu. „Nebylo to úplně špatné utkání, bylo celkem vyrovnané. Bohužel soupeř využil více šancí. My jsme je také měli, ale nedali jsme je,“ vystihuje příčinu porážky obránce David Kajínek, který před polovinou zápasu snižoval na 1:2.

Když ve druhém přípravném zápase přivítala Dukla úřadujícího mistra na svém ledě doma, prohrávala po první třetině 0:3, navíc gólman Josef Kořenář chytil trestné střílení. Ani úvodní dvacetiminutovka v DRFG Areně nevyšla jihlavským hokejistům zcela podle představ, prohrávali o dvě branky. Možná mohlo být vše jinak, pokud by v úvodu zápasu jeho šanci nezastavila tyčka.

Červenožlutí se tak poprvé prosadili v osmadvacáté minutě, kdy zamířil tvrdě – a hlavně přesně – bek David Kajínek. „Pepa Skořepa suprově vyhrál buly, přímo čistě na mě. Já jsem si puk trošku popotáhl na střed a narval jsem ho na bránu,“ vybavuje si naprosto přesně souhru se spoluhráčem z útoku, se kterým odehrál několik sezon v Benátkách nad Jizerou. Brno mohlo krátce poté znovu uskočit na rozdíl dvou branek, ale ani tentokrát neproměnilo trestné střílení, které zneškodnil Lars Volden. Dukla tak stále byla ve hře o vyrovnání. Ačkoliv měli Jihlavští další šance, třeba v závěru zápasu, kdy se netrefili do prázdné klece, další gól už nepřidali. Naopak Kometa pojistila své vítězství trefou do prázdné klece. „Těžko říct, asi je to naší špatnou produktivitou, na které musíme na tréninku zamakat,“ má jasno „Kája.“

Videoohlasy s Davidem Kajínkem


Fotogalerie ze zápasu HC Kometa Brno – HC Dukla Jihlava 3:1. Foto: Ivo Dostál


Videoohlasy s asistentem trenéra Dukly Františkem Zemanem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla