Do druhé poloviny přípravných zápasů vstupuje Dukla domácím utkáním s Olomoucí

21.08.2017 / Pavel Křivan

Svůj čtvrtý přípravný zápas odehraje jihlavská Dukla v úterý 22.8.2017 od 18:00 na Horáckém zimním stadionu a podruhé se tak představí před domácím publikem, kdy vyzve k odvetě své soupeře z Olomouce. Jihlavě se zatím nepodařilo zvítězit ani jednou ze tří odehraných přípravných zápasů. Podaří se Dukle prolomit tuto nepříznivou bilanci proti mužstvu z Hané? Vstupenky si můžete zajistit již nyní v síti Ticketportal, organizační opatření k zápasu najdete zde. Zápas bude přenášen živě prostřednictvím textového onlajnu.

První vzájemný přípravný zápas, který se odehrál 1.8.2017, dopadl lépe pro domácí Olomouc, kdy zvítězila v základní hrací době výsledkem 2:1 a stejným výsledkem potvrdila svoji výhru i v samostatných nájezdech. V úterý 22.8.2017 se tak svěřenci Petra Vlka mohou pokusit oplatit tuto porážku z prvního duelu. Jihlavští hráči prozatím neuspěli ani v jediném zápase letošní přípravy pro nadcházející ročník extraligové sezóny a budou se jistě snažit o prolomení této nepříznivé série.

Organizační opatření pro přípravný zápas HC Dukla Jihlava - HC Olomouc


HC Olomouc

Mužstvo z Olomouce se bude již čtvrtým rokem řadit k účastníkům naší nejvyšší hokejové soutěže. V sezoně 2013/2014 postoupila z barážového druhého místa v tabulce stejně jako letos Dukla Jihlava do extraligy, ale rok poté (2014/2015) si baráž zopakovala. Naštěstí pro Olomouc, která ovládla tabulku vyřazovací soutěže, byť v jejím průběhu klesla na třetí místo, se pád nekonal a zůstala tak i nadále účastníkem mezi elitními celky naší země. V nadcházejícím ročníku (2015/2016) se dokonce Hanáci umístili na pátém místě po základní části a měli tak jistou účast v playoff, kde ve čtvrtfinále nakonec podlehli Plzni 1:4 na zápasy. V loňské uplynulé sezóně (2016/2017) se Olomouc umístila na dvanácté pozici a musela se tak v play-out vyhnout případné baráži, což se ji nakonec podařilo.

Celek z Hané má za sebou pět přípravných utkání, kdy nejprve vyzval Duklu Jihlava - 2:1, a poté přivítal v dalším domácím přípravnému zápasu tým Třince, kde podlehl 2:4. Na svůj první venkovní zápas v přípravě odcestovala Olomouc do Zlína, odkud si odvezla porážku 2:1 a nakoukla i za hranice - do slovenského Trenčína, a tamní Duklu pokořila až v samostatných nájezdech 4:3. V posledním odehraném zápase zavítala do Hradce Králové a tam jí místní mužstvo uštědřilo porážku v podobě 3:1. Olomouc má tedy v přípravě prozatím 2 výhry a 3 porážky.

Olomoučtí tak po roce zavítají znovu na Horácký zimní stadion, kde se v loňské přípravě zúčastnili Dukla cupu a Jihlavu rozstříleli na úvod turnaje 6:0.

Aktuální soupiska Olmouce
Realizační tým HC Olomouc


Poslední vzájemný zápas

Příprava 2017: HC Olomouc - HC Dukla Jihlava 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 38. L. Galvas (Herman), 42. Spurný (Rác, Skladaný) – 39. Rezek (Bryhnisveen, Váňa). Rozhodčí: Kika, Přikryl – Axman, Lukš. Vyloučení: 3:3. Bez využití V oslabení: 0:0. Diváci: 1532. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

HC Olomouc: Konrád – Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Spurný, Staněk, Beutl, Rutar, L. Galvas – Eberle, Holec, Burian, Vlach, Herman, Strapáč, Skladaný, Rác, Macuh, Buc, Pechanec, Jergl
HC Dukla Jihlava: Volden - de la Rose, Kajínek, Suchánek, Ulrych, Zdráhal, Půža, Váňa, Bryhnisveen - Jiránek, Skořepa, Diviš - Čachotský, Hubáček, Zeman - Žálčík, Anděl, Macík - Čermák, Semorád, Rezek


NAPOSLEDY V JIHLAVĚ. V posledním duelu na horáckém zimním stadionu podlehla Dukla Olomouci v přípravném zápase v Dukla cupu 0:6 Foto:Tomáš Buksa


Následující přípravné zápasy Dukly Jihlava

Úterý 22.8.2017, 18:00: HC Dukla Jihlava – HC Olomouc
Čtvrtek 24.8.2017, 18:00: Aukro Berani Zlín – HC Dukla Jihlava
Úterý 29.8.2017, 18:00: HC Dukla Jihlava – Aukro Berani Zlín


Prodej permanentek

Během domácích přípravných zápasů Dukly Jihlava se budou na Infocentru Horáckého zimního stadionu prodávat permanentní vstupenky na základní část extraligy 2017/2018, a to vždy od 16 hodin do začátku třetí třetiny daného zápasu.