Jihlavu čeká předposlední přípravný zápas, který sehraje na ledě zlínských Beranů

24.08.2017 / KLUB

Dvě třetiny předsezonních přípravných utkání má Dukla Jihlava za sebou. Dvakrát se utkala s brněnskou Kometou, dvakrát změřila síly s Olomoucí – naposledy doma na Horáckém zimním stadionu. Nyní čeká svěřence trenérů Petra Vlka a Františka Zemana dvojzápas s posledním soupeřem, kterým je Aukro Berani Zlín. První utkání se odehraje na zlínském ledě ve čtvrtek 24. srpna 2017 od 18 hodin, poté přijde na řadu úterní jihlavská generálka na extraligu. Pokud se do centra Zlínského kraje nechystáte, můžete zápas sledovat na onlajnech.

Dukla doposud odehrála čtyři přípravné zápasy, ve kterých si připsala čtyři porážky. Tři z nich byly hodně těsné, dvakrát 1:2 (vždy s Olomoucí) a jednou 1:3 s Kometou, když Brňané vstřelili třetí gól do prázdné branky při jihlavské snaze o vyrovnání. Pouze domácí jihlavské utkání s Brnem bylo jednoznačné, mistrovský celek vyhrál 5:1. Červenožlutí budou hrát na zlínském ledě nejen o první vítězství v přípravě, ale také o nalezení střelecké mušky, jelikož v každém utkání rozvlnili soupeřovu síť vždy pouze jednou. „Ve Zlíně už bychom měli vyhrát, abychom získali nějaké sebevědomí, protože v přípravě zatím jen prohráváme. Musíme pro výhru udělat všechno,“ hlásí Adam Zeman, jediný úspěšný střelec z uplynulého utkání proti Olomouci.

Aukro Berani Zlín

Jestliže měla Dukla z důvodu postupu do extraligy hodně hektické léto, to samé by se dalo říct o Zlínu. Klub totiž přišel o generálního i titulárního partnera, stavební společnost PSG. Nový generální manažer Martin Hosták tak neměl při svém nástupu do funkce zrovna jednoduchou roli, tím spíše, že se nedohodl na spolupráci s některými legendami zlínského hokeje. První stěžejní úkol však bývalý vynikající hokejista a dlouholetý hokejový expert a spolukomentátor České televize splnil. Podařilo se mu sehnat nového partnera, kterým se stala aukční společnost Aukro.

Aktuální zlínská soupiska je mixem dravého mládí a zkušených hokejistů. V týmu je pět hokejistů, kterým je 32 let a více, jmenovitě gólman Tomáš Štůrala (32), obránci David Nosek (36) a Tomáš Žižka (37), v útoku pak Pavel Kubiš (32) a nejstarší člen kádru Ondřej Veselý (39). Naopak hned šest hokejistů začíná svůj věk číslicí 1, jsou tedy mladší dvaceti let. Jihlavským fanouškům jsou některá jména dobře známá, červenožlutý dres totiž v minulosti oblékli obránci Oldřich Horák s Daliborem Řezníčkem. O restart dobře našlápnuté kariéry se ve Zlínu již druhým rokem bude snažit jeden z dřívějších velkých talentů českého hokeje, útočník Antonín Honejsek.

Soupiska Aukro Berani Zlín
Realizační tým Zlína


Poslední vzájemný mistrovský zápas

46. kolo extraligy 2004/2005: Zlín – Jihlava 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky: 35. M. Hamrlík (Leška), 43. M. Erat (Čajánek, R. Hamrlík), 50. Jenáček (M. Erat, Čajánek) - 49. Padělek (Vostřák). Rozhodčí: Hradil - Cambal, Pospíšil. Vyloučení: 11:11. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4555. střely na branku: 43:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Zlín: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Zubíček, Vosátko, Galvas - Balaštík, Leška, Veselý - Jenáček, Čajánek, M. Erat - Mokrejš, Kristek, Záhorovský - Barinka, Martin Čech I, Kováčik
Jihlava: Masalskis - Zajac, Buzek, Ficenc, Malena, Kuchyňa, Punčochář, od 41. navíc Dobrovolný - Vostřák, Vala (37. Klimt), Mareš - Padělek, Hlouch, P. Altrichter - Jeslínek, Bakus, Čachotský - Kaděra, L. Říha, Rytnauer

SEMIFINÁLE TIPSPORT CUPU. Poslední soutěžní zápas sehrála Dukla se Zlínem v extraligovém ročníku 2004/2005, ovšem poslední zápas těchto dvou týmů sahá o něco blíže do minulosti. V přípravě na sezonu 2009/2010 nastoupila Jihlava v Tipsport Cupu, kde se jí velice dařilo. První zápas sice prohrála v Pardubicích, ale poté v základní skupině skolila Vrchlabí a tehdy extraligové Kladno a postoupila do semifinále. Před kamerami ČT ale do finále neprošla, Zlínu doma podlehla 0:6. Foto: Archiv HC Dukla Jihlava


Zbývající přípravné zápasy Dukly Jihlava

Čtvrtek 24.8.2017, 18:00: Aukro Berani Zlín – HC Dukla Jihlava
Úterý 29.8.2017, 18:00: HC Dukla Jihlava – Aukro Berani Zlín