Jsme dobrá parta a v kabině je pořád zábava, usmívá se norský obránce Nicolai Bryhnisveen

26.08.2017 / Tomáš Lysý

Ze tří severských hráčů, kteří přišli do Dukly Jihlava, nebyl osud Nicolaie Bryhnisveena zcela jistý. Zatímco Lars Volden i Erik de la Rose měli klasickou smlouvu, norský obránce podepsal try-out kontrakt. Klub byl spokojen, hráč také, proto nic nebránilo podpisu dvouletého kontraktu. „Jsem velmi šťastný, že zde můžu být další dva roky. Byl to jeden z mých cílů. Jsme dobrá parta, v kabině je zábava, líbí se mi i Jihlava jako město. Mám rád všechno,“ usmívá se zadák s více jak 40 reprezentačními starty za A-tým Norska.

Běžela čtrnáctá minuta utkání Dukly ve Zlíně, když jihlavští hokejisté odpověděli na vedoucí branku domácího týmu, jenž padla o tři minuty dříve. O vyrovnání se zasloužil právě Nicolai Bryhnisveen a oslavil tak svůj první gól v kariéře v jihlavském dresu. Byť pouze v přípravném zápasu. „Měl jsem puk a nahrál jsem na modrou. Spoluhráč mi dal dobrou přihrávku zpátky a já měl dobrý výhled. Tak jsem vystřelil a spadlo to tam. Byla to dobrá týmová akce,“ pochvaluje si souhru s asistenty Petrem Šidlíkem a Tomášem Čachotským.

Ve 43. minutě šli červenožlutí dokonce do vedení a od výhry v základní hrací době jim chybělo pouze sedm minut. „Ve třetí třetině jsme vedli a mohli jsme vyhrát. Ale stále se zlepšujeme a tohle byl krok tím správným směrem,“ hledá na zápasu pozitiva, ačkoliv zápas nakonec skončil remízou 2:2 v základní hrací době a na nájezdy se radovali Zlínští. Penaltová loterie nebyla rozhodně tuctovou záležitostí, jelikož skončila výsledkem 3:2 pro Berany a rozhodnutí padlo až v patnácté sérii. „Na střídačce jsme se tomu už pak smáli, protože když my dali gól, tak oni taky. A když oni nedali, tak my také ne. Lars chytal výborně. Nájezdy jsou spíše o náhodě, ale myslím si, že jsme je měli vyhrát. Je zábava, když vyhraješ – bohužel jsme prohráli, ale celkově to byl dobrý zápas,“ hovoří norský reprezentant ve stále pozitivním duchu.

V něm pokračuje i nadále, gólem totiž oslavil podpis smlouvy na dva roky. Ještě několik dní zpět měl v Dukle try-out kontrakt. „Jsem za to velmi šťastný, že zde můžu být další dva roky. Byl to jeden z mých cílů,“ hlásí spokojeně a stejnou náladu vyjadřuje i k otázce na své nové spoluhráče, nový tým. „Jsme dobrá parta. Někteří kluci se snaží zlepšit v angličtině a mluvit s námi. V kabině je pořád zábava, jsme dobrý tým. Všichni hrají naplno a fakt se mi tu zatím líbí, mám rád všechno,“ rozplývá se Nicolai Bryhnisveen.

K jeho spokojenosti určitě přispívá i život mimo Horácký zimní stadion. Jihlavu jako město si pochvaluje. „Je tu hodně kaváren. Chodíme na kávu, do restaurací, do nákupního centra nebo prostě trávíme čas chozením po městě, prohlížíme si ho. Jihlava je pěkná a líbí se mi tady.“ A jak se zatím pětadvacetiletý obránce, který si v norských barvách zahrál i na mistrovství světa, pere s náročným českým jazykem? „Umím pár nepublikovatelných výrazů a možná bych napočítal do pěti. Moc toho není,“ směje se a vzápětí z něj vyklouzne české slovo „obránce“. „Jo, vím že tak se řekne defenseman v češtině. A taky vím, jak pozdravit. Ahoj, čau... Házím to v kabině mezi ostatními kluky,“ opět se rozesměje, tentokrát v samotném závěru jeho prvního rozhovoru pro Duklu.

Videorozhovor s Nicolaiem Bryhnisveenem

Autor videa: Tomáš Lysý