Poslední generálka pro Duklu. V závěrečném přípravném zápase vyzve k odvetě Berany ze Zlína

27.08.2017 / Pavel Křivan

Hokejisté jihlavské Dukly v posledním přípravném utkání na nadcházející extraligový ročník přivítají na svém ledě mužstvo Aukro Berani Zlín. Podaří se prolomit svěřencům Petra Vlka nepříznivou bilanci čtyř porážek a jedné remízy v základní hrací době odehraných přípravných zápasů k prvnímu vítězství? Přijďte se přesvědčit na vlastní oči 29.8.2017 v 18:00 na Horácký zimním stadion. Vstupenky si můžete zajistit již nyní v síti Ticketportal, organizační opatření k zápasu najdete zde. Zápas bude přenášen živě prostřednictvím textového onlajnu.

Poslední zápas mezi oběma celky proběhl minulý čtvrtek 24. srpna, kdy duel skončil po základní hrací době nerozhodně 2:2. V prodloužení branka nepadla, a tak došlo k samostatným nájezdům, jež měly trvání až do 15. série a v kterých nakonec zvítězil Zlín. K odvetnému zápasu přivítá Dukla svého soupeře na Horáckém zimním stadionu v úterý 29. srpna od 18:00 a pokusí se o první vítěství na svém ledě a celkově v sérii přípravných zápasů. „Doufám, že už se nám povede vyhrát. Bylo by dobré udělat si vítěznou generálku a nejít do sezony s tím, že jsme v přípravě všechno prohráli,“ má před zápasem jasno Lukáš Anděl, který v zápase proti Zlínu přispěl jednou brankou a proměnil i jeden ze samostatných nájezdů. Stejně jako on touží po vítězství i norský obránce Nicolai Bryhnisveen - „Stále se zlepšujeme a myslím, že Zlín doma porazíme,“ uvedl ve svém nedávném videorozhovoru pro redakci Dukly.

PROMĚNĚNÝ NÁJEZD Lukáše Anděla z posledního přípravného utkání ve Zlíně, který mimo jiné zaznamenal i vedoucí branku v průběhu utkání na 2:1 na začátku třetí třetiny. Foto:Zlin Press Jiří Zaňát


Aukro Berani Zlín

Celek ze Zlína, jež skončil na dvanácté pozici v tabulce loňského ročníku extraligy, má odehrán před svým startem do nového ročníku nejvyšší soutěže pět přípravných utkání, z nichž nejprve dokázal porazit Slovan Bratislava 6:4 a poté si doma vítězství zopakoval nad Olomoucí za konečného stavu 2:1. V následujícím zápase přivítal na stadionu Luďka Čajky brněnskou Kometu, jíž podlehl 1:2 v samostatných nájezdech. Dalším hostem Zlína byly Pardubice, které si na východ Čech odvezly výhru v podobě výsledku 5:3. Svůj poslední domácí přípravný zápas sehráli Berani proti jihlavské Dukle, kde až v patnácté sérii samostatných nájezdů dokázali porazit soupeře z Vysočiny 3:2. Zlínští hokejisté se také zúčastnili turnaje s názvem Zubr cup, z kterého odešli jako vítězové. V turnaji dokázali přehrát celky Znojma (5:2) a Slavii (4:0). V posledním zápase změřili své síly s domácím Přerovem, kterému podlehl až v prodloužení 3:4, přesto tento bod z utkání stačil k celkovému prvenství na Zubr cupu. Berani mají tedy v přípravných utkáních tři výhry a dvě porážky a s tímto turnajem dohromady pět vítězství a tři prohry.

Zlín se naposledy představil ve vzájemné utkání na Horáckém zimním stadionu 26. srpna 2009, kdy v přípravě před sezónou v semifinále Tipsport cupu zvítězil i před kamerami České televize nad jihlavskou Duklou 6:0 a po osmi letech tak zavítá zpět na jihlavskou ledovou plochu.

Aktuální soupiska
Realizační tým


Poslední vzájemný zápas

Příprava 2017: Aukro Berani Zlín - HC Dukla Jihlava 3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky:12. Ro. Bukarts, 53. Nosek (Honejsek, Ri. Bukarts), rozh. náj. Freibergs – 14. Bryhnisveen (Šidlík, Čachotský), 43. Anděl Rozhodčí: Dědek, Kašík – Bryška, Novák. Vyloučení: 4:4. Využití 1:0V oslabení: 0:0. Diváci: 590. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 3:2.

Aukro Berani Zlín: Štůrala – Valenta, Nosek, Freibergs, Matějíček, Žižka, Padrnos, Dluhoš – Roberts Bukarts, Honejsek, Rihards Bukarts – Kubiš, Popelka, Veselý – Okál, Sedláček, Ondráček – Gago, Fořt, Fryšara.
HC Dukla Jihlava: Volden – Šidlík, Suchánek, Bryhnisveen, Zdráhal, Dela Rose, Ulrych, Kajínek – Rys, Půža, Diviš, Hlinka, Protasenja, Zeman, Anděl, Surovka, Čermák, Žalčík, Skořepa, Čachotský.


BOJUJÍCÍ TOMÁŠ ČACHOTSKÝ v posledním přípravném utkání proti Zlínu, kde jihlavská Dukla po základní hrací době remizovala 2:2, ale nakonec padla až v neuvěřitelné 15. sérii samostatných nájezdů. Foto:Zlin Press Jiří Zaňát


Prodej permanentek

Během domácích přípravných zápasů Dukly Jihlava se budou na Infocentru Horáckého zimního stadionu prodávat permanentní vstupenky na základní část extraligy 2017/2018, a to vždy od 16 hodin do začátku třetí třetiny daného zápasu.


Objednávky speciálního pleteného retro svetru Dukly

Více informace k možnosti objednání najdete zde.