Hráči si Fans Day Dukly užili. Líbilo se nám to, shodují se Radek Hubáček a Michal Hlinka

02.09.2017 / Tomáš Lysý, Tomáš Buksa

Přípravné zápasy jsou u konce, nová sezona je na začátku. Týdenní odpočítávání do startu nového extraligového ročníku odstartoval předsezonní Fans Day Dukly Jihlava. Nezkazilo ho ani špatné počasí v podobě deště, který od rána vytrvale zkrápěl Jihlavsko. „Mě se tady na zimáku vždycky líbílo,“ směje se Radek Hubáček v odpovědi na to, jak si setkání s fanoušky užil. „Lidi jsou hodně kamarádští a líbí se mi, že se všichni usmívají. Snad si to užívají,“ hlásí útočník Michal Hlinka, který v týdnu podepsal s klubem smlouvu na roční hostování z Vítkovic.

Neblahé předpovědi o počasí na první zářijový den se potvrdily. Zatímco v předešlých dnech oslňovalo Vysočinu sluníčko, na Fans Day přišel vytrvalý déšť. Vedení klubu a organizátoři akce proto upravili místo konání, místo vstupu C na HZS se vše podstatné odehrávalo na nádvoří stadionu a v protilehlém sále Divadla otevřených dveří (DIOD). Program tedy narušen nebyl, jelo se takřka dle původního plánu.

Celou akci odstartovaly Arciskačány, poté přišel na řadu křest nových dresů Dukly Jihlava pro sezonu 2017/2018. Ten přinesli na pódium hráči mladšího dorostu B, sladění v kompletním zápasovém setu dospělého A-týmu. Křtiteli dresu se stali jednatel klubu Bedřich Ščerban, hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, primátor města Jihlavy Rudolf Chloupek, trenérská legenda Dukly a národního týmu Stanislav Neveselý a dlouholetý jihlavský kapitán Oldřich Bakus. Po křtu následovala druhá část vystoupení kapely Arciskačány, jejíž členové se oblékli do nových extraligových dresů.

Pokračovalo se představením A-týmu Dukly Jihlava. Pak se fanoušci spolu s hráči a realizačním týmem přesunuli do ochozů Horáckého zimního stadionu, kde proběhlo společné focení. Po něm se dostalo na další vrchol celé akce – autogramiádu A-týmu na zbrusu nový plakát, který byl přivezen pár hodin před akcí přímo z tiskárny. Pro příznivce červenožlutých barev šlo o vítaný suvenýr. Na nádvoří stadionů se utvořil velký špalír fanoušků, kterých se mohlo sejít zhruba ke třem stovkám.

Útočník Radek Hubáček, který má za sebou již několik těchto akcí, může porovnávat. „Myslím si, že je tady podstatně více lidí. Navíc vždycky byl Fans Day v Pivovaru a nyní je na zimáku,“ říká jedna z tváří Dukly, jenž svým typickým humorem odpovídá na to, jak se mu líbí zcela nové společné týmové oblečení. „Viděl bych to tak na Mnichov 1982,“ rozesměje se. Právě klubový stejnokroj zaznamenal velký zájem fanoušků a jedná se o tom, aby celá kolekce nebo její část mohla být nabízena ve Fanshopu a eshopu.

Videorozhovor s Radkem Hubáčkem na Fans Day 2017


Také čerstvá klubová posila, forvard Michal Hlinka, byl s průběhem Fans Day spokojen. „Velmi se mi tady líbí, rozdal jsem asi šest milionů podpisů. Lidé jsou hodně kamarádští a líbí se mi, jak se všichni usmívají. Snad si to užívají.“ Platilo to oboustranně, akci si užili i hráči. „Radši řekni, co jsi měl dneska k obědu,“ nabádá Anatolij Protasenja svého spoluhráče z útoku k odpovědi na jednu z otázek.

A jaká jsou očekávání šestadvacetiletého útočníka se 155 extraligovými starty do nového ročníku? „Doufám, že se nám bude hodně vést. Že to nebude takové, jak někteří předvídají, a překvapíme,“ říká na závěr. Inu, i před startem baráže 2017 někteří předvídali, že Dukla bude v konkurenci Pardubic, Karlových Varů a Motoru outsiderem. Realita je taková, že v pátek 8.9.2017 startuje pro Jihlavu domácím utkáním s Mladou Boleslaví extraligová sezona 2017/2018…

Videorozhovor s Michalem Hlinkou na Fans Day 2017

Autoři videí: Tomáš Lysý, Tomáš Buksa


Celý záznam představení a křestu nových dresů Dukly pro sezonu 2017/2018

Autor videa: Tomáš Lysý


Sestřih z Fans Day 2017

Autor videa: HZStv1


Další ohlédnutí za Fans Day 2017 připravujeme...