Předsezonní Fans Day Dukly Jihlava provázela dobrá nálada. Byl pokřtěn dres, hráči rozdali stovky podpisů

04.09.2017 / Tomáš Lysý

Týden před startem nového extraligového ročníku proběhl Fans Day Dukly 2017. A že měl pořádně zajímavý program. Ten odstartovala jihlavská skupina Arciskačány, následovalo poděkování bývalému generálnímu partnerovi Pivovaru Jihlava za několikaletou spolupráci, byl představen nový dres křtěný pivem Radegast, na řadu přišlo i seznámení s A-týmem Dukly Jihlava a také autogramiáda na zbrusu nové plakáty. Celý den uzavřela jihlavská legenda gothic rocku, skupina XIII. století. Ačkoliv počasí neukázalo svojí přívětivou tvář, celá akce se vydařila. Pojďme se za ní ještě jednou ohlédnout.

Fans Day 2017 odstartovala jihlavská rock and rollová kapela Arciskačány. Foto: Tomáš Buksa


Poděkování Pivovaru Jihlava

Tipsport extraliga ledního hokeje má jasně nasmlouvané partnery s exkluzivitou v oboru, mezi pivovary je to Radegast. HC Dukla Jihlava proto s postupem do extraligy musela ukončit spolupráci s pivovarem Jihlava, který se stal generálním partnerem klubu před sezonou 2008/2009. Vzájemná spolupráce byla ukončena k 31.8.2017.

„Pan Křivský (obchodní ředitel pivovaru Jihlava – pozn. aut.) mi celou dobu stál po boku. Zastupoval firmu, která se velmi výrazně podílela na způsobu, jakým jsme prošli a dokázali postoupit do extraligy. Pan Křivský zastupuje pivovar Ježek, který se stal generálním partnerem krátce po mém nástupu do funkce jednatele Dukly. Chtěl bych mu za to opravdu moc poděkovat. Dostali jsme se do extraligy, kde platí trošku jiná pravidla, jiné zákonitosti a vztahují se na nás i smlouvy uzavřené pro celou extraligu. Takže v této chvíli Dukla Jihlava musí ukončit spolupráci s pivovarem Ježek, byť je mi to nesmírně líto. To je důvod, proč jsem sem pana Křivského pozval a mám pro něj malý dárek, kterým chceme poděkovat a vyjádřit přesvědčení, že není všem dnům konec a dále spolu budeme nějakým způsobem komunikovat. Jde o dres, který hráči podepsali bezprostředně po postupu do extraligy, ještě s logem Ježka,“ pronesl Bedřich Ščerban děkovnou řeč.

„Chtěl bych také poděkovat za devítiletou spolupráci. Byli jsme hrdým generálním partnerem Dukly. Do další sezony bych popřál hlavně hokejové štěstí, a aby úspěchy dále pokračovaly,“ sdělil Zdeněk Křivský.

Podepsaný postupový dres HC Dukla Jihlava s logem pivovaru Ježek. Foto: Tomáš Buksa


Slavnostní představení nových dresů pro sezonu 2017/2018

Ještě před odhalením nových dresů Dukly přišli na pódium hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, primátor města Jihlavy Rudolf Chloupek, legendární trenér Dukly a národního týmu Stanislav Neveselý a dlouholetý kapitán Dukly Oldřich Bakus. Co červenožlutým barvám do nové sezony vzkázali?

Jiří Běhounek

(hejtman Kraje Vysočina, jenž je novým partnerem klubu)

„Jsme moc rádi, že jsme mohli partnerství takto udělat a hledáme i další cesty. Věříme totiž, že Dukla to dokáže a jednou bude mít více titulů než Kometa Brno, jelikož nyní máme stejně. Mohu jen poděkovat všem, kteří se na postupu Dukly Jihlava podíleli. Jako Kraj Vysočina jsme soudržní nejen v hokeji, ale i v mnoha dalších činnostech, a mnozí nám to závidí. Jsem na Vás za to za všechno moc hrdý. Věřím, že ještě najdeme cestu, jak Dukle pomoci. To, co už se povedlo, je takový základ – milion sedm set tisíc nejsou velké peníze, ale Evropská komise má jasně daná pravidla, takže jsme Dukle mohli dát jenom takhle málo,“ prohlásil současný hejtman, jenž svojí funkci zastává od roku 2008. Od roku 1976 až do svého zvolení pracoval na ortopedickém oddělení pelhřimovské nemocnice, kde působil i ve funkci primáře. „A co se týče mého hokejového umu? Nebude tomu nikdo věřit, ale já jsem také hrál hokej, chytával jsem. Mojí ortopedickou ordinací prošlo nemálo hokejistů, všichni snad ještě hrají. Jen Antonín Micka mi utekl a nechal se operovat v Praze, ale snad to přežil,“ rozesmál přítomné v sále.

„Musím Kraji Vysočina jenom poděkovat. Protože po majiteli – statutárním městu Jihlava – je to v tuto chvíli náš druhý nejvýznamnější partner. Moc si cením toho, že pan hejtman slíbil, že peníze pošle co nejrychleji, abychom se mohli začít připravovat na sezonu, a co slíbil, to dodržel. Ohromně nám to pomohlo. Doufám, že to, co je rozjednané nyní, se dotáhne do konce,“ opět děkoval Bedřich Ščerban.

Rudolf Chloupek

(primátor města Jihlavy, které je majitelem Dukly Jihlava)

„Na řešení stadionu se musí shodnout spousta lidí. Za sebe bych byl velice nerad, kdybychom museli Duklu poslat na rok na dva někam pryč, protože to mohlo znamenat konec hokeje v Jihlavě. Moje představa je taková, že do Horáckého zimního stadionu dáme to, aby se na něm mohl hrát hokej ještě pěkných pár let. Současně se rýsuje myšlenka postavit nový moderní stadion. Mluví se o několika místech, např. výpadovka na Pelhřimov. Dukla by si ho ke své tradici zasloužila, město také. Bude záležet na tocích financí do města a dalších možnostech. Když se tak rozhlížím, kolik družstev má Dukla Jihlava – mládež, kolik z nás chce hrát a hraje hokej – byť i amatérsky, tak by Jihlava tři ledové plochy také unesla. Je to moje představa a mám pocit, že pro ní získávám čím dál více podpory, ovšem ne všichni si to myslí,“ prozradil Rudolf Chloupek na Fans Day 2017.

Stanislav Neveselý

(legendární trenér Dukly Jihlava a národního týmu)

„Samozřejmě jsem pozorně sledoval celý boj o postup, protože poslední dvě sezony jsem nevynechal jediný zápas. Přehled mám. Hlavní trenér Petr Vlk je mým odchovancem. Vím, že pracuje tvrdě. Přál bych si, aby očekávání veřejnosti nebylo tak vysoké. V některých případech se strašně přeceňujeme, a pak přijde vždycky velké zklamání. Ať se promine, že se nebude pořád vyhrávat. Když jsem nastoupil v roce 1964 sem do Jihlavy, tak jsme také všechno nevyhrávali, také jsme nebyli mistři. Ale postupně jsme se k tomu dopracovávali. Dobrou tvrdou prací, kterou dělal pan Pitner, jenž už není mezi námi. On dovedl mužstvo k prvnímu titulu, u kterého jsem byl na ledě jako hráč a současně jeho asistent. Poslední sezona se mi strašně líbila. Dukla hrála dobře, i baráž sehrála velmi dobře. Byl jsem na zápasech v Pardubicích, v Budějovicích, takže o tom určitý přehled mám. Přeju klukům, aby se jim dařilo. A hlavně publikum musí vydržet. V Čechách je zvyk, že když se prohrává, že se začne pískat. Když se prohrává, tak se musí fandit, aby se mužstvu pomohlo! Tady všichni očekávají velké výsledky. Přál bych fanouškům, kotelníkům, kteří pracují a pracují dobře, aby drželi, protože začátky jsou těžší.“

Oldřich Bakus

(dlouholetý hráč a kapitán Dukly, který dovedl klub k postupu v roce 2004)

„Navázal bych na pana Neveselého. Bude záležet na nás, na fanoušcích i hráčích, abychom drželi po kupě. Když se náhodou prohraje nějaký zápas nebo pár za sebou, tak z toho určitě nedělat žádnou tragédii a kluky podporovat. Abychom ten dres, který tady dnes budeme křtít, každý rok extraligově křtili a extraliga tady zůstala hodně dlouho, natrvalo. Budeme se těšit na extraligové mančafty,“ vyřkl Oldřich Bakus a bonmotem zareagoval na to, zda mu není líto, že u Dukly ještě chvíli nevydržel. „Kdyby náhodou nešly přesilovky, tak Petr Vlk na mě má ještě číslo.“

Chvíle před křtěním nového dresu. Horní foto zleva: moderátor Petr Palovčík, dále Stanislav Neveselý, Rudolf Chloupek, Jiří Běhounek a Bedřich Ščerban, na dolním fotu Oldřich Bakus. Foto: Tomáš Buksa


Co řekli k novému dresu Dukly?

Po proslovech byl slavnostně ukázán a představen nový dres Dukly. A to v obou variantách – bordó a žluté, kterou navíc dva asistenti z mladšího dorostu Dukly přinesli v kompletně sladěné kombinaci A-týmu. Co k dresům křtitelé řekli?

„Já bych si moc přál, abychom tento dres mohli křtít každou nadcházející sezonu jako dres extraligový.“ - Bedřich Ščerban.

„Ať při vítězství hřeje a při složitých situacích chladí. Hodně štěstí.“ - Jiří Běhounek.

„Přál bych si podobně jako Béďa, aby to každý rok bylo stejné a Dukla byla každý rok v extralize. A přeji jí také plný dům fanoušků, protože bez nás a bez vás to fakt nepůjde.“ - Rudolf Chloupek.

„Víc si nemohu přát, než aby se Dukle dařilo a vstup byl trošku solidní. A jak mužstvo znám, tak vím, že udělá všechno pro to, aby se podařil uhrát dobrý výsledek.“ - Stanislav Neveselý.

„Přeju, aby dresy vybojovaly více bodů, než kolik bude stačit k tomu, aby tady byla extraliga dále, napořád.“ - Oldřich Bakus.

Dresy Dukly Jihlava pro sezonu 2017/2018. Foto: Vladimír Lysý (horní), Tomáš Lysý


Představení A-týmu Dukly Jihlava 2017/2018

Autor videa: YouTube kanál HZStv1

Pozn. red.: Na představovačce chyběli zranění útočníci Adam Zeman a Radovan Puliš, dále nemocný obránce Erik de la Rose.


Autogramiáda A-týmu HC Dukla Jihlava

Autor videa: Tomáš Lysý


Sestřih Fans Day Dukly 2017

Autor videa: YouTube kanál HZStv1