Přijde mi, jako kdybych s kluky v kabině seděl už rok, pochvaluje si nová akvizice Jiří Rys

06.09.2017 / Redakce

Posledními dvěma novými tvářemi v kabině Dukly se stali útočníci Michal Hlinka a Jiří Rys. Oba dva na zkoušce uspěli a klub s nimi následně podepsal kontrakt na roční hostování. „Po domácím zápasu se Zlínem mi trenéři řekli, že by měli zájem, abych tady zůstal. Hned druhý den jsme se domluvili, podepsal jsem smlouvu a jsem tady,“ shrnuje předchozí dny právě Jiří Rys, který si od prvních dnů pochvaluje náladu v kabině.
Foto: Lukáš Vrábel/SB Corporation

V jihlavské sestavě se Jiří Rys poprvé objevil při pátém přípravném utkání na ledě Zlína. Jihlava zde podala slušný výkon, byla sedm minut od vítězství v základní hrací době a nakonec padla 2:3 v patnácté sérii nájezdů. V domácím utkání se stejným soupeřem, které bylo generálkou na extraligu, pomohl útočník k třetímu gólu Dukly, když v oslabení nahrál Janu Zdráhalovi a ten zvyšoval na 3:0. Jihlavští nakonec vyhráli 3:1 a před extraligou se zformovali na vítěznou notu.

Právě první extraligový zápas bude pro Jiřího Ryse hodně pikantní. Je totiž odchovancem Mladé Boleslavi, za kterou nastupoval prakticky během celé kariéry a připsal si v jejím dresu 35 extraligových startů. Už tak zajímavý zápas se okoření ještě více, jelikož v dresu „Bolky“ nastoupí jeden z loňských jihlavských postupových pilířů Jiří Říha a boleslavskými kouči jsou Patrik Augusta – Viktor Ujčík, exjihlavské duo. Jeden zápas ale sezonu nedělá. Co si od ní Jiří Rys slibuje? „Očekávám, že budeme hrát dobrý hokej, že sem budou chodit lidi rádi a všem extraligovým týmům budeme vyrovnaným soupeřem. A společně si tady užijeme parádní sezonu,“ je před ostrým startem pozitivně naladěn.

K tomu přispívá i nálada v kabině. Právě týmový duch a táhnutí za jeden provaz bylo doménou postupového kádru a vypadá to, že parta je skvělá také letos. „Když jsem do Dukly přišel na zkoušku, tak jsem se s půlkou kádru už někde potkal nebo se známe. Přišlo mi to, jako kdybych s kluky seděl v kabině už rok. O to jednodušší pro mě byl příchod a adaptace, hodně mi to pomohlo. Jsem tady chvíli, ale mám z toho dobrý pocit a moc se mi tady líbí,“ uzavírá svůj první videorozhovor pro klubový web.

Videorozhovor s Jiřím Rysem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Tereza Ščerbanová