S výkony kluků jsem vcelku spokojen, nyní se soustředíme na začátek extraligy, sděluje Petr Svoboda

07.09.2017 / Tomáš Kalas

Dva měsíce předsezónní přípravy mají za sebou mladší dorostenci Dukly. V těchto dvou měsících kromě přípravy na suchu absolvovali taktéž osm přípravných zápasů, ze kterých celkem pětkrát vyšli jako vítězové. „V přípravě jsme hlavně zkoušeli a skládali jednotlivé hráče, abychom je viděli v zápřahu, únavě a hlavně v utkáních, protože tam nám to ukáže nejvíce. Kluci se předvedli a my jsme vybrali nějaký tým, s kterým půjdeme do sezony,“ prohlašuje trenér mladších dorostenců, Petr Svoboda.

Šéf jihlavských dorostenců zhodnotil přípravné období, které se dorostencům dle jeho slov povedlo relativně dobře. „S výkony kluků jsem vcelku spokojen, nyní se to snažíme vyladit do sezony, abychom chytli začátek a zvládli jsme první zápasy, které jsou strašně důležité.“ Domácí lodivod tak určitě chce navázat na minulou sezonu, kdy z úvodních 10 zápasů Jihlavští prohráli pouze tři a položili tak základ velmi úspěšné sezoně, kterou ukončila až brněnská Kometa v semifinále. Kouč také něco prozradil o odlišnosti letošní přípravy a těch z minulých sezón. „Příprava byla poměrně stejná, samozřejmě stále se to upravuje, neboť kluci jsou oproti loňsku jinak připravení a mají jiné dovednosti. Zaměřujeme se tedy na věci, které jim chybí, abychom je zlepšili a vyladili tak, aby to zase všechno fungovalo tak, jak má,“ dodává.

Kompletní soupiska mladšího dorostu Dukly 2017/2018

Do nové sezóny kádr vstoupí s 10 útočníky, 6 obránci a dvěma brankáři. Trenéři se také snažili zapracovat hráče z 8. třídy, které čekal přechod do extraligové kategorie. „Někteří kluci se ukázali v dobrém světle, samozřejmě neustále pracujeme na zlepšení jejich dovedností, které jim trošku chybí a snažíme se je i vychovávat, neboť charakter od některých hráčů není to, co bychom si představovali,“ projevuje mírnou nespokojenost Svoboda.

Kam se chtějí tuto sezonu mladší dorostenci vyškrábat? „My jsme o tom nemluvili ani mezi sebou (trenéry - pozn. aut.), ani s kluky, chceme jít zápas od zápasu. Uvidíme, co se stane, neboť skupina Střed je každoročně velmi vyrovnaná (namátkou Kometa Brno, Motor ČB, Dynamo Pardubice ap. - pozn. aut.) a nevíme, co čekat od určitých soupeřů. Budeme se snažit připravit na každý zápas a dát do něj maximum,“ uzavírá hodnocení přípravného období Petr Svoboda.

Dorostenci zahájí hlavní část sezony již tuto sobotu, kdy od pravého poledne vyzvou na Horáckém zimním stadionu tradičního regionálního rivala, tým z Havlíčkova Brodu. V dalším zápase ve čtvrtek 14. září hostí od 15:45 soupeře z Českých Budějovic, taktéž ve velké hale.

Rozpis zápasů základní části ELIOD extraligy mladšího dorostu skupiny Střed


Videorozhovor s trenérem mladších dorostenců, Petrem Svobodou

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla