V určité fázi spokojenost a v určité fázi máme nějaké výhrady, hodnotí letní přípravu starších dorostenců Štěpán Moravec

18.09.2017 / Pavel Křivan

Jihlavští starší dorostenci měli během uplynulého týdne pauzu, kdy se mohli připravit na další víkendový dvojzápas, který je čeká proti Olomouci. V prvních dvou utkáních se střetli s celkem HCM Warrior Brno, kde nejprve v prvním zápase rozstříleli svého soupeře poměrem 11:2 a o den později 6:0. Pojďme si nyní připomenout hodnocení letní přípravy trenéra Štěpána Moravce, jak hráči pracovali v tomto období. „S prací hráčů jsme víceméně spokojeni i když nějakým způsobem nás trochu zkoušeli, kolik jim toho budeme tolerovat,“ začíná úvodem trenér staršího dorostu.

Starší dorostenci během letní přípravy sehráli třináct utkání, z nichž šest bylo vítězných a sedm skončilo porážkou. Mladíci se před svým extraligovým startem zúčastnili také turnaje - O pohár hejtmanky Karlovarského kraje, kde se probojovali až do finále, ale v prodloužení podlehli celku z Mladé Boleslavi a z turnaje si tak odvezli druhé místo. Co ukázala herní část přípravy? „Je to jako každý rok. V zápasech mládeže se objevuje spousta chyb a hlavně těch individuálních, takže se to s hráči snažíme probírat i na videu. Máme spoustu materiálu, na kterém musíme pracovat, ať už v oblasti mentální přípravy, tak i v oblasti dovednostní a pokud na tom budeme pracovat, posuneme se dál,“ hodnotí odehraná přípravná utkání jihlavský trenér.

Se začátkem ročníku probíhají i změny v kádru, kdy někteří hráči dosáhnou určitého věku a musí soupisku starších dorostenců opustit. Naopak se připojí loňští mladší dorostenci, kteří mužstvo doplní. Kolik hráčů má aktuálně Štěpán Moravec k dispozici? „My jsme do přípravy mladší dorostence zatím nezapojovali. Máme mančaft z ročníků 2000 a 2001 a je zde poměrně dost lidí, takže bude trošku přetlak a do zápasů máme k dispozici víc jak čtyři pětky. Myslím si, že je to dobrá motivace pro kluky bojovat o místo v mistrovských utkání,“ popisuje kádr na nacházející sezonu kouč mladíků.

Kompletní soupiska staršího dorostu 2017/18

Extraliga staršího dorostu pro rok 2017/18 doznala několika změn. Bude se hrát v pěti skupinách a starší dorostenci Dukly Jihlavy odehrají skupinu D, kde budou mít za soupeře HC Olomouc, HCM Warrior Brno, HC Kometu Brno a EHC RedBull Salzburg. Jaký je cíl pro nadcházející sezonu extraligového ročníku? „ Chtěli bychom po základní části postoupit do nadstavbové skupiny A, která nám zajistí už playoff utkání a mohli bychom nějakým způsobem v klidu pracovat s hráči. Předpokládám, že by nám to zajistilo i kvalitnější utkání, což je náš takový dílčí cíl. Pak nás ale tlačí ta minulá sezona, kdy jsme byli extrémně úspěšní (starší dorost získal po čtyřech letech opět bronzové medaile - pozn. aut.). Samozřejmě to chceme zopakovat, ale uvidíme, jak se k tomu tým postaví. Rozlosování soutěže je úplně jiné, takže je to celé zatím otevřené,“ uzavírá rozhovor lodivod starších dorostenců Štěpán Moravec.

Rozpis zápasů skupiny D extraligy staršího dorostu 2017/18


Videorozhovor s trenérem staršího dorostu, Štěpánem Moravcem

Autoři videa: Zdeněk Drla, Tomáš Lysý