Duklu čeká desáté extraligové utkání, na Horácký zimní stadion přijede Litvínov

04.10.2017 / Tomáš Kalas

Po těsné prohře 1:2 po prodloužení v městě piva čeká Duklu opět zápas z kategorie těch důležitějších. V pátek 6. října přijede do Jihlavy soupeř ze severu Čech, HC Verva Litvínov, který se zatím nachází na posledním místě tabulky. Utkání začíná v tradičních 17:30, k sledování mimo stadion lze využít HokejkaTV a TV Tipsport, chybět nebude ani textový onlajn. Pro toto utkání si navíc vedení Dukly ve spolupráci se zábavním parkem Robinson připravilo soutěž zaměřenou na mladší ročníky.

Jihlava dokázala v průběhu extraligy potrápit všechny papírově silnější týmy a nejinak tomu bylo i v neděli, kdy zavítala na led ofenzivně laděné Plzně, která s góly rozhodně nešetří. Před utkáním s Duklou nastřílela 41 branek, především díky dvou nepopulárním desítkám, které doma nadělila Dynamu a Olomouci. Dukla držela na západě Čech celý zápas se soupeřem krok a dokonce byla i ve vedení zásluhou Čachotského. To však nevydrželo velmi dlouho, za 27 sekund srovnával Dominik Kubalík. Gól už poté v základní hrací době nepadl i díky výkonům obou gólmanů - jihlavského Jakuba Škarka a plzeňského Miroslava Svobody, jenž byl ještě v loňské sezoně v Dukle a výrazně jí pomohl k postupu. V prodloužení rozhodl Moravčík a hosté si tak odváželi z Plzně jeden cenný bod.

Vstupenky pro toto utkání lze zakoupit klasicky na pokladnách HZS (otevírají hodinu a 45 minut před začátkem zápasu), nebo přes síť Ticketportal. Na další zápasy bude platit stejný režim prodeje. Výjimkou bude očekávaný zápas Dukla - Kometa, který je na programu v neděli 5. listopadu 2017 od 16 hodin. Dovolujeme si vás upozornit, že o lístky na utkání dvou nejúspěšnějších týmů je obrovský zájem a na Ticketportalu zatím nebudou k dispozici. Doporučujeme tedy včasný nákup - můžete je zakoupit během následujících domácích zápasů Dukly, třeba již při pátečním utkání proti Litvínovu.

Soutěž s Robinsonem pro malé fanoušky

Dukla si ve spolupráci se zábavním parkem Robinson pro páteční utkání připravila soutěž o volný vstup do tohoto parku. Stačí během zápasu pozorně poslouchat, neboť se několikrát ozve speciální znělka s namluvený textem „Dukláčci pozor! Vyhráváš!“ Pokud ji uslyšíte, pak zaměřte svoji pozornost na velkoplošnou LED projekci (za brankou k VŠPJ), kde režie promítne fotografii některého malého fanouška sledujícího zápas. Pokud se nějaká ratolest na obrazovce pozná, může si po třetině přijít k trestné lavici pro vstupenku. A jestli na fotografii poznáte například vedle sedícího fandu, upozorněte ho na soutěž a výhru, ať zbytečně nepřijde o odměnu :)

HC Verva Litvínov

Severočeský celek nezažívá rozhodně povedený vstup do sezony. Po prvních třech kolech byl ale v klubu důvod ke spokojenosti. Verva sice nezvládla první utkání ročníku, když podlehla Plzni 1:5, v dalších dvou utkáních doma dokázala porazit Tygry z Liberce 2:0 a Hradec Králové 3:0. Jenže od té doby čeká na body dlouhých pět utkání. Litvínov trápí zejména vstupy do utkání, v první třetině dostal v posledních pěti utkáních vždy alespoň jeden gól. Severočeši mají taktéž nejnižší procento využití přesilovek, 6,52 %. Ani v útoku to není žádná sláva. Pouhých jedenáct gólů v osmi zápasech činí taktéž nejnižší průměr, 1,38 zásahů na utkání. Nejlépe je na tom v kanadském bodování útočník Jakub Černý. Na svém kontě má tři góly a dvě asistence, což ho řadí na 28. místo v TELH. V bráně se zatím častěji představuje Michael Petrásek. Odchytal šest utkání a třináct obdržených branek mu zaručuje sedmé místo mezi brankaři.

Při pohledu na soupisku Litvínova najde fanoušek Dukly dvě jména, která dříve nastupovala v červenožlutých barvách. Postupovou sezonu 2003/2004 odehrál za Jihlavu nesmlouvavý bijec Zbyněk Sklenička, jenž je aktuálně s 35 lety jedním z nejzkušenějších hráčů v týmu. Během ročníku 2015/2016 naskočil na pár zápasů v jihlavské obraně Marek Baránek, tehdy ještě jako host z Karlových Varů.

Poslední vzájemné zápasy

Oba týmy se již setkaly v sezoně 2015/2016, kdy spolu hrály prolínací soutěž. Jihlavě se proti Litvínovu nedařilo, první zápas doma sice vyhrála 2:1 po nájezdech, o 10 dní později ale prohrála na Zimním stadionu Ivana Hlinky 1:4. V dalším utkání padli jihlavští hokejisté doma 1:2 a poslední, 12. kolo baráže, nabídlo nejjednoznačnější zápas. Již zachráněná Verva doma vyhrála vysoko 8:2.

Baráž o extraligu 2015/2016, 12.kolo
HC Verva Litvínov vs. HC Dukla Jihlava 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Šimeček (Trávníček, Sklenička), 11. Trávníček (Duda, Pavelka), 12. Řehoř (Pavlík, Piroš), 15. Martynek (Pavlík, Trávníček), 21. Kubát (Šimeček), 40. Pavlík (Duda, Pavelka), 45. Gerhát (Trávníček, Martynek), 49. Pšurný (Pavlík, Pavelka) – 9. Důras, 53. Diviš (Seman, Kolář). Rozhodčí: Šindler, Polák – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5125. Střely na branku: 42:15. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 8:1, 8:2.

Jihlavští hokejisté přivítali Litvínov naposledy doma v osmém kole baráže 2016. Branku Dukly tehdy strážil Lukáš Sáblík, se kterým se klub v minulém domácím utkání slavnostně rozloučil. Ve svém prvním ostrém zápase sezony zachytal výborně, lapil 27 střel z 29, ale jeho spoluhráči v poli se trefili pouze jednou. Verva tak vyhrála 2:1 a nakročila k záchraně extraligy. Foto: Tomáš Buksa

Následující utkání Dukly Jihlava

Pátek 13.10.2017, 17:30: HC Dukla Jihlava vs. Mountfield HK
Neděle 15.10.2017, 17:00: HC Olomouc vs. HC Dukla Jihlava

10. kolo Tipsport Extraligy ledního hokeje, pátek 6.10.2017

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha (17:00)
BK Mladá Boleslav - Aukro Berani Zlín (17:20)
HC Dukla Jihlava - HC Verva Litvínov (17:30)
Piráti Chomutov - Mountfield HK (17:30)
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň (17:30)
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc (18:00)
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec (18:00)

11. kolo Tipsport Extraligy ledního hokeje, neděle 8.10.2017

HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov (15:00)
Aukro Berani Zlín - HC Sparta Praha (17:00)
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav (17:00)
Mountfield HK - HC Vítkovice Ridera (17:00)
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno (17:20)
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice (17:30)
Zápas Bílí Tygři Liberec - HC Dukla Jihlava byl odložen na doposud neznámý termín (pozn. red.)

Tabulka TELH 2017/2018 po devátém kole