Andy mě neskutečně krásně našel a pro mě to už bylo hodně lehké, popisuje parádní souhru Lukáš Žálčík

07.10.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Hokejoví fanoušci moc dobře znají anketu Zlatá helma SENCOR. Za každý extraligový měsíc se vybírají nejhezčí akce a vítěz každého měsíce postupuje do velkého finále o nejhezčí moment celého roku. Za měsíc září suverénně vyhrálo baseballové zakončení Filipa Semana v Chomutově a během dvou říjnových zápasů má Dukla dalšího žhavé aspiranty. Třeba souhru Michala Hlinky, Lukáše Anděla a Lukáše Žálčíka na 1:0 proti Litvínovu. „Gól je jako gól, ale je pravda, že teď Semiš vyhrál Zlatou helmu, takže také dáváme pěkné góly. Ty proti Litvínovu byly fakt krásné,“ oceňuje Lukáš Žálčík pohledné kombinace, ale ještě více ho těší to nejdůležitější – další tři body pro Duklu.

První třetina úplně nenasvědčovala tomu, že během šedesáti minut uvidí diváci hned pět gólů. Po dvaceti minutách svítilo na ukazateli stavu skóre 0:0 a vážnějších šancí bylo pomálu. To se změnilo v pětadvacáté minutě. Nedlouho po jihlavském zakázaném uvolnění propadla Verva ve svém útočném pásmu a toho využila Dukla na úspěšnou zteč. „Andy a Hlína (Lukáš Anděl a Michal Hlinka – pozn. aut.) jsou dobří bruslaři a myslím si, že i já. Rychle jsme vybruslili do našeho pásma. Já šel do brány, Hlína s pukem chvilku počkal a Andy mu najel,“ popisuje první část akce Lukáš Žálčík. Po přihrávce Michala Hlinky byl Lukáš Anděl téměř sám mezi kruhy, ale nezakončoval, nýbrž celou akci ještě vyšperkoval. Ukázal obránci soupeře ukázkový kolotoč a? „Pak mě neskutečně krásně našel. Pro mě už bylo zakončení hodně lehké,“ chválí „Žálča,“ neboť mu stačilo před prázdnou klecí pouze nastavit hokejku.

Již souhra Tomáše Čachotského s Filipem Semanem a Jiřím Rysem, vedoucí k prvnímu gólu Dukly na ledě Plzně, by klidně mohla být ve Zlaté helmě, stejně jako výše popisovaná jihlavská branka proti Litvínovu. A to ještě níže najdete popis další hezké trefy, po které Tomáš Kubalík zvyšoval již na 2:0. „Gól je jako gól, ale je pravda, že teď Semiš vyhrál Zlatou helmu, takže také dáváme pěkné góly. Ty proti Vervě byly fakt krásné,“ oceňuje Lukáš Žálčík.

K čemu by ale byly krásné góly, kdyby nepřinesly bodový zisk. To se ale nestalo. Jihlava vedla po druhé třetině 2:0, a byť Litvínovští zkraje třetí části v přesilovce snížili, Duklu to nezastavilo. Nejprve po další hezké souhře po ose Čachotský – Hubáček – Seman získali domácí hráči zpět dvoubrankové vedení a skóre završil Michal Hlinka, když úspěšně tečoval střelu Petra Šidlíka. „Právě Šídlo je DJ kabiny. Dnes byl výborný,“ směje se Lukáš Žálčík v narážce na znějící velehit Věry Špinarové „Raketou na Mars,“ který hodně často zní jihlavskou kabinou, v pátek pořádně veselou…

VIDEOOHLASY S LUKÁŠEM ŽÁLČÍKEM


Podruhé v řadě byl na pozápasové ohlasy vybrán Tomáš Kubalík. Důvod byl nasnadě. V utkání proti Litvínovu zaznamenal svůj první gól za Duklu, což byl po více jak osmi letech jeho další gól v Tipsport extralize ledního hokeje. A navíc hned vítězný – zvyšoval totiž na 2:0 a červenožlutí vyhráli 4:1. „Jel jsem z pravé strany a myslel jsem si, že se nějak natlačím do branky. V rohu jsem ztratil puk, ale dostal se ke mně zpátky. Nechtěl jsem nic vymýšlet a chtěl jsem se cpát do brány. Na to nás trenéři upozorňují,“ hlásí Tomáš Kubalík a vyplatilo se. Prosmýkl se kolem zkoprnělého obránce soupeře, zamíchal holí, vychutnal si gólmana a zakončoval do odkryté klece. „Viděl jsem mezeru, natlačil jsem se tam a dal gól.“

Také jeho samozřejmě těší tři získané body. Tento kousek se Dukle povedl na domácím stadionu potřetí v řadě. „Makali jsme a věděli, jak bude soupeř hrát. Na zápas jsme se připravovali celý týden. Výsledek je takový, jaký je. Bojovali jsme jeden za druhého a tři body jsou naše. Utkání jsme zvládli,“ je spokojený Tomáš Kubalík i celý tým.

VIDEOOHLASY S TOMÁŠEM KUBALÍKEM


TRENÉŘI: PETR VLK (HC DUKLA JIHLAVA) A RADIM RULÍK (HC VERVA LITVÍNOV)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – HC VERVA LITVÍNOV 4:1

Autor videa: YouTube HZStv1