Prohra nás mrzí, ale musíme se z chyb poučit a připravit se na Olomouc, hlásí Jakub Škarek

14.10.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Stejný výsledek jako ve třetím kole Tipsport extraligy ledního hokeje, kdy hrála Dukla doma proti Třinci, zaznamenali jihlavští hokejisté i o několik kol později na domácím ledě proti Mountfieldu HK. Bezgólový zápas se zlomil ve 29. minutě po trefě Richarda Jarůška, který na svůj první gól v sezoně navázal o 29. minut později – 0:2. „Dal mi dva góly, takže moc příjemný není. Musím trénovat, abych v příštím zápase ty šance vychytal. On je určitě výborný hráč a jeho góly mě štvou, ale není hanba je od něj dostat,“ myslí si gólman Dukly Jihlava Jakub Škarek, jenž nastoupil do osmého utkání v probíhající sezoně a zapsal doposud čtyři výhry.

V posledních čtyřech utkáních Dukly (z toho třikrát doma) si diváci museli na gól v první třetině počkat. Proti Vítkovicím, v Plzni a proti Litvínovu se skóre měnilo až ve druhé třetině a nejinak tomu bylo i v utkání proti Hradci Králové. Obrany obou soupeřů měly navrch před jakýmikoliv útočnými manévry. „Nebylo to lehké utkání. Hradec je dobrý tým a utkání zvládl výborně defenzívně. Nedostali gól, bohužel my jsme inkasovali dvakrát,“ mrzí Jakuba Škarka výsledek a dva obdržené góly od Richarda Jarůška, jenž do tohoto zápasu čekal na branku v aktuálním ročníku TELH marně.

Jihlavští hokejisté si tak po třech domácích tříbodových výhrách v řadě a třech utkáních, kdy dosáhli na body, tentokrát do vyrovnané tabulky bodový zisk nezapsali. „Někdy to přijít muselo. Škoda, že teď. Nehráli jsme špatně, bohužel Hradec hrál lépe a zaslouženě vyhrál,“ pokračuje v hodnocení zápasu pro ČT sport zanedlouho osmnáctiletý gólman a zcela nesouhlasí s tím, že rozjezdy jednotlivých třetin měla Dukla jakési pomalejší. „Přišlo mi, že starty jsme tak špatné neměli. Do každé třetiny jsme šli připravení stoprocentně odevzdat maximum. Ale nepadl nám tam gól, jejich brankář chytal výborně. Tak třeba příště,“ vzhlíží už k dalšímu utkání, které Jihlava sehraje v sobotu 14.10. od 17 hodin na ledě Olomouce.

VIDEOOHLASY S JAKUBEM ŠKARKEM


Podobně naladěn je i jihlavský kapitán Tomáš Čachotský. Netřeba se v prohrách dlouho rýpat, protože necelých 48 hodin po závěrečné siréně zápasu Dukla – Mountfield HK čeká červenožluté důležitý zápas s tabulkovým sousedem v Olomouci. „Každá prohra nás mrzí, ale je to jenom jeden zápas. Teď nás čeká v neděli Olomouc, takže odpočinem, připravíme se a pojedeme tam vyhrát,“ sděluje hráč s velkým C a čtyřmi „frčkami“ na dresu a naprosto přesně pojmenovává, proč se Jihlavě tentokrát nepodařilo bodovat. „Jejich gólman chytal dobře, ale náš taky. Spíše šlo o urputnou obranu soupeře, kdy jsme se k jeho brance těžko dostávali. Měli jsme minimum šancí, i když to bylo na obě strany. Hradec také neměl moc šancí, ale těch pár, co měl, tak využil. A proto vyhrál.“

VIDEOOHLASY S TOMÁŠEM ČACHOTSKÝM


TRENÉŘI: PAVEL HYNEK (MOUNTFIELD HK) A FRANTIŠEK ZEMAN (HC DUKLA JIHLAVA)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – MOUNTFIELD HK 0:2

Autor videa: YouTube HZStv1