Nebyli jsme vyloučení, protože jsme po soupeři nijak nesahali, myslí si Lukáš Žálčík

23.10.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Tři třetiny, v každé jeden inkasovaný gól. Tak by se dal v krátkosti shrnout zápas Dukly na ledě silného Třince. Jihlava postupně inkasovala ve třinácté, třiadvacáté a třiapadesáté minutě, zatímco gól do sítě Šimona Hrubce nedostala. Ač tomu v pár případech byla poměrně blízko. „Měli jsme spoustu šancí. Musím smeknout před jejich gólmanem, protože chytal výborně. Je to na nám, prostě se více a více tlačit do brány,“ říká Lukáš Žálčík, jemuž chybělo ke gólu sotva dvacet centimetrů.

V úvodním dějství si Třinečtí vytvořili dvě šance, přičemž obě skončily na tyči. Napodruhé se ale kotouč trošku smolně odrazil a zapadl za záda Larse Voldena, jenž tentokrát dostal šanci před Jakubem Škarkem. Jihlavští naopak takové štěstí neměli. Když se Lukáš Žálčík prosmýkl mezi dvěma obránci a při zakončení jednoruč našel mezeru mezi betony gólmana Šimona Hrubce, právě o tuto část výstroje byl puk ztlumen. Proto kus černé gumy nedošel za čáru tak rychle, jak by si „Žálča“ přál a obránce Doudera jej stačil v poslední možné chvíli vyhodit pryč. „Šancí jsme měli hodně. Je to prostě škoda, musíme se na zakončení více soustředit,“ říká právě Lukáš Žálčík.

Další možnost na snížení přišla krátce po polovině třetí třetiny, kdy Filip Seman po pěkné přihrávce Richarda Diviše mířil nad rameno třineckého muže v masce, jenž puk vyrazil nad branku. Nula na kontě vstřelených branek proto samozřejmě netěší. Druhá nula naopak mohla udělat radost nejen trenérům Petru Vlkovi a Františku Zemanovi. Byla totiž na kontě vyloučení, kdy Dukla opět potvrdila post nejméně vylučovaného celku celé Tipsport extraligy ledního hokeje. „Nebyli jsme vyloučení, v tomhle směru jsme hráli dobře – bruslili se soupeřem, nijak po jejich hráčích nesahali. To je jediné plus,“ domnívá se Lukáš Žálčík a jeho přání do dalšího zápasu je jednoduchý. „Nastoupit asi s tím, co dnes. Nefaulovat, ale dávat nějaké góly.“

VIDEOOHLASY S LUKÁŠEM ŽÁLČÍKEM

Hodně podobná slova volí i Tomáš Kubalík, jenž je určitě spokojen, že tým neměl ani jeden trest. Na druhou stranu, přestože Třinčané šli za katr třikrát, Dukla nedokázala využít ani jednu z tria početních výhod. „Snažíme se bruslit, bojovat. Pramení to z toho, že jsme věděli, jak dobré má Třinec přesilovky. Proto jsme se chtěli vyvarovat blbých faulů. Ale když máme přesilovku my, tak by jí chtělo využít nebo si alespoň vytvořit nějaký tlak. Ale ani ten jsme si nevytvořili,“ lituje jihlavský útočník, že se Dukle během početních výhod nepodařilo na soupeře něco vymyslet. „V průběhu zápasu byly momenty, kdy jsme měli nějaké šance. Samozřejmě proměnit je, snížili bychom na 1:2 a mohl to být úplně jiný zápas.,“ ohlíží se za šedesáti minutami „Kubalda“ a také jeho recept na příští utkání je jasný. „Musíme dát víc gólů než soupeř,“ hledá cestu k úspěchu v domácím prostředí, kde jihlavští hokejisté vyhráli pět zápasů ze sedmi.

VIDEOOHLASY S TOMÁŠEM KUBALÍKEM

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

TRENÉŘI: MAREK ZADINA (HC OCELÁŘI TŘINEC) A FRANTIŠEK ZEMAN (HC DUKLA JIHLAVA)

Autor videa: YouTube HC Oceláři Třinec

SESTŘIH ZÁPASU: HC OCELÁŘI TŘINEC – HC DUKLA JIHLAVA 3:0