Dnes jsme měli získat tři body, chyběla tomu jedna minuta, lituje ztráty Josef Skořepa

03.11.2017 / Tomáš Kalas, Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Byl to šok pro stadion, když 63 sekund před koncem základní hrací doby srovnal pardubický zadák Trončínský a dotáhl tak jednogólovou ztrátu Dynama, která vznikla v 51. minutě. V nájezdech se domácím nedařilo tak dobře, jako v předchozích dvou utkáních a Pardubice si tak odváží výhru 3:2 po nájezdech. „Dnes jsme měli získat tři body, chyběla tomu jedna minuta,“ byl zklamaný Josef Skořepa, který byl jediným střelcem Dukly v utkání 19. kola Tipsport Extraligy ledního hokeje proti Pardubicím.

Čekal se vyrovnaný duel, což se i potvrdilo. Dukla ale nechtěla nechat nic náhodě a do utkání se vrhla velmi aktivně. K dispozici dostala hned na úvodu utkání 51 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3, kterou však Jihlavští nesehráli vůbec dobře. „Já jsem to trochu nechápal, proč byli všichni v tom úvodu tak nervózní,“ poukazoval Skořepa na časté přeskakování puku a nepřesnosti ve hře. Tlak stále narůstal, jenže Dynamo první skórovalo. „Oni (Dynamo - pozn. red.) poprvé vystřelili a dali z toho gól a potom jsme začali mít ještě větší nervozitu, pak jsme ale skórovali a to nás nakoplo,“ popsal náladu po šoku v podobě gólu hostí domácí forvard.

Samozřejmě musela během ohlasů padnout otázka na góly Dukly, pod kterými je Skořepa podepsán. V 36. minutě využila Jihlava přesilovku „Erikovi (De La Rosemu - pozn. red.) říkám, ať to stále střílí na tu bránu, že to tam nějak dokopeme a my to tam doslova dokopali,“ poukazuje na to, že srovnal skóre odrazem od své brusle. Sudí se jel poradit s videorozhodčím, zda gól byl dosažen podle pravidel, Skořepa ale aktivně nešel bruslí proti puku, tudíž o uznání trefy nebyl pochyb. „Druhý gól si vzal na sebe Erik, zase vystřelil a pak už jsem jenom tečoval,“ přibližuje gól na 2:1.

Duklu v neděli čeká brněnská Kometa, utkají se dva nejúspěšnější týmy československé hokejové historie. Bude to velmi očekávané utkání a podle slov Josefa Skořepy se na něj hráči těší. „Na tento zápas se těší každý, asi celá Jihlava a jelikož jsme dnes nezískali tři body, tak je budeme chtít získat v neděli,“ je bojovně naladěn „Skořápka“.

Videoohlasy s Josefem Skořepou


TRENÉŘI: PETR VLK (HC DUKLA JIHLAVA) A MILOŠ HOLAŇ (HC DYNAMO PARDUBICE)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – HC DYNAMO PARDUBICE 2:3 sn.

Autor videa: YouTube HZStv1