Duklu posílí útočník Miloslav Čermák, v klubu bude hostovat do konce ledna

19.11.2017 / KLUB

Vedení Dukly Jihlava reaguje na události posledních dnů a posiluje útočné řady. Po prodloužené rekonvalescenci útočníka Radovana Puliše, dále odchodu útočníků Radoslava Macíka a Anatolije Protasenji, a poté po zranění forvarda Michala Hlinky z posledního domácího utkáni proti Plzni přichází do Jihlavy útočník Miloslav Čermák, druhý nejproduktivnější hráč Motoru ČB. „Miloslav nám vypomůže už dnes v Litvínově. Michal Hlinka nám naopak bude chybět a zatím nevíme přesně, na jak dlouho,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Jednatřicetiletý forvard má v Dukle vyřízeno hostování do 31.1.2018.

Rodák z Havlíčkova Brodu, který s hokejem začínal v nedaleké Chotěboři, okusil dospělý hokej ve dvaceti letech v havlíčkobrodském dresu. Extraligu poprvé hrál v ročníku 2007/2008 za Slavii Praha, ve které hrál další čtyři roky. Sezonu 2012/2013 strávil v Ústí nad Labem, o rok později nastřádal v Litoměřicích během 58 zápasů 29 branek a přidal 26 nahrávek. Před třemi lety se vrátil zpět do Slavie, celému týmu sešívaných se ale sezona 2014/2015 nepovedla a vyvrcholila sestupem z extraligy.

Miloslava Čermáka si musí jihlavští fanoušci moc dobře pamatovat. V uplynulých dvou sezonách totiž nastupoval v dresech soupeřů při baráži o extraligu. Během ročníku 2015/2016 hrál za Slavii Praha, kde byl zástupcem kapitána, a nasbíral v 70 zápasech 54 bodů (27+27), čímž se stal nejproduktivnějším hráčem týmu. I přes dobře rozehranou baráž se ale sešívaným návrat zpět do extraligy nepodařil. Předchozí ročník strávil v Českých Budějovicích, také s A na dresu. Během 68 utkání zapsal 55 bodů (27+28), ovšem i v dresu Motoru úspěch v podobě postupu do TELH neslavil. Během právě probíhající sezony je nejlepším českobudějovickým asistentem (13 nahrávek) a s 23 body druhým nejproduktivnějším hráčem.

Miloslav Čermák

Narozen: 15.11.1986, Havlíčkův Brod
Věk: 31 let
Výška: 182 cm
Váha: 89 kg
Držení hole: Levá
Post: Útočník
Profil Miloslava Čermáka na eliteprospects.com

Takto během baráže 2015/2016 bojoval Vlastimil Bilčík a Alexander Grebenyuk o puk proti dvěma hráčům Slavie Praha. Kterým? Vlevo s číslem 11 nová útočná posila Dukly Miloslav Čermák, před Bilčíkem s bílou helmou a s číslem 22 útočník Tomáš Jiránek, jenž do Jihlavy přišel na před necelými deseti měsíci. Foto: Tomáš Buksa

Při loňské baráži o extraligu hrál na Horáckém zimním stadionu v dresu Českých Budějovic. Proti Dukle zapsal ve čtyřech zápasech jednu přesnou trefu. Na snímku v souboji s Jiřím Říhou. Foto: Tomáš Buksa