Novou posilou Dukly je Wacey Rabbit. Kanadský útočník přiletěl do ČR a ihned se připojil k A-týmu

23.11.2017 / Tomáš Lysý

Krátce po zápasu Jihlava – Liberec (0:2) informovala Dukla na svých sociálních sítích, že její útočné řady posílí Wacey Rabbit. Kanadský útočník se ve středu 22. listopadu ve večerních hodinách poprvé podíval do jihlavské kabiny, další den se bude hlásit Petru Vlkovi a Františku Zemanovi na dopoledním tréninku. „Jsem nadšený, že se připojím k týmu a začnu hrát za Duklu,“ hlásil bezprostředně po příletu na ruzyňské letiště. A sympatie z něj čišely i po první návštěvě Horáckého zimního stadionu. „Starší haly mám rád. Fanoušci v nich dokáží vytvořit pořádnou atmosféru,“ sděluje jednatřicetiletý centr, jenž se v jednom klubu opět potká s Nicolaiem Bryhnisveenem.

Jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban nedlouho po domácím utkání s Libercem potvrdil, že se klub dohodl s Wacey Rabbitem na podmínkách smlouvy a kanadský forvard je již na cestě do České republiky. „V posledních několika dnech jsme jednali s více hráči, s jejich agenty a mateřskými kluby. Na Waceyho jsme měli dobré reference, proto jsme si vybrali právě jeho. Nyní dokončujeme všechny administrativní náležitosti tak, aby za nás mohl co nejdříve nastoupit,“ říká šéf Dukly.

Přílet kanadského útočníka nebyl úplně jednoduchý. Let z Calgary přes Toronto, Waršavu a do cílové destinace Praha trval devatenáct hodin. Usměvavému hráči to ale příliš nevadilo. „Většinu letu jsem prospal. Musím se akorát srovnat s časovým posunem,“ říká forvard, který byl v roce 2005 draftovaný Bostonem Bruins. Nejslavnější hokejovou soutěž světa si nezahrál, naopak v nejvyšší farmářské American Hockey League naskočil do 342 utkání.

Zkušenosti má i z norské nejvyšší soutěže a v jedné kabině se tak znovu potká s jihlavským obráncem Nicolaiem Bryhnisveenem. V sezoně 2012/2013 spolu hráli v norském Lørenskogu. „S Nicolaiem jsem samozřejmě byl ve spojení. Ptal jsem se ho na Duklu, na Jihlavu, na českou nejvyšší hokejovou soutěž. Říkal mi, že si v Dukle nemůže na nic stěžovat. Jen mě mrzí, že je teď zraněný. On i můj další spoluhráč,“ má Kanaďan přehled o aktuálním dění v klubu, resp. o zraněném Michalu Hlinkovi a norském bekovi.

Bezprostředně po svém příletu natočil kratičké video, ve kterém se těší na to, až se připojí k týmu a začne hrát za Duklu. A jaké jsou jeho první dojmy z Horáckého zimního stadionu? „Vím od lidí z klubu, kteří mě vyzvedávali na letišti, že je to starší hala. Ale takové mám rád. Fanoušci v nich dokáži vytvořit pořádnou atmosféru. Ostatně, to mi i Nicolai popisoval,“ prozrazuje Wacey Rabbit. Poté se již šel „zabydlet“ do kabiny a podepsat smlouvu, kterou má do 30. dubna 2018.

Foto: Tereza Ščerbanová