Odehráli jsme dobrý zápas, ale když prohrajeme, tak to nic neznamená, říká Tomáš Jiránek

25.11.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Po dvou zápasech, které byly z jihlavské strany hodně protrápené, se červenožlutí zvedli. Na ledě silného Mountfieldu Hradec Králové, jenž je v tabulce na druhém místě, odehráli slušnou partii. Soupeře jednoznačně přestříleli, nejen v první třetině, ale i v celých šedesáti minutách. Jenže při poměru střel 41:28 prohráli 2:5. „Měli jsme dost šancí a soupeře tlačili, ale na góly se strašně nadřeme a pak lacino inkasujeme. Takové góly, jako dal třeba Hradec, my nedáme,“ mrzí útočníka Tomáše Jiránka, jenž ve druhé třetině srovnával na 1:1.

Zaznamenal svůj čtvrtý gól v právě probíhající sezoně. To je jedna z mála věcí, která mohla Tomáše Jiránka těšit. Jeho gól ze čtyřiadvacáté minuty znamenal zasloužené jihlavské vyrovnání. „Pepík Skořepa dával přihrávku dolů na Kubaldu (Tomáš Kubalík – pozn. aut.) a já viděl, že hráči soupeře stáli v rohu. Odskočili jsem si na vrchol kruhu a rána mi sedla,“ hovoří o svém zakončení do šibenice nad pravé rameno gólmana Pavelky.

Celý jihlavský tým ale muselo mrzet, že do sítě královehradeckého gólmana nepadla branka již v první třetině, kdy Dukla přestřílela svého soupeře 19:8. „Vstup do utkání jsme neměli vůbec špatný, od minulých utkání jsme se zvedli. Měli jsme dost šancí a tlačili soupeře, ale strašně se na góly nadřeme a pak lacino inkasujeme,“ uvědomuje si „Jiras“ za celý tým. A přidává další poznatek, související s předchozími větami. „Soupeři na góly nahrajeme. Potřebujeme se rvát do brány, dát gól kalhotami, nohou, z rohu, tečí, prostě vším. Něco umlátit a myslím, že nám to pomůže. Vždycky začínáme zápas za stavu 0:1. Kdybychom vedli, určitě by bylo naše sebevědomí větší a v téhle situaci nám to pomohlo,“ dodává Tomáš Jiránek. Bylo to naposled v osmnáctém kole, kdy Dukla jako první tým v zápasu vstřelila gól a na zlínském ledě šla do vedení 1:0.

V jihlavském celku se objevily dvě nové útočné tváře. Vlastimil Dostálek, jenž má do Dukly vyřízeny střídavé starty a měl by zasáhnout i do nedělního utkání v Olomouci, a kanadský forward Wacey Rabbit. První jmenovaný nastoupil na křídle druhé formace, Kanaďan hrál ve čtvrtém jihlavském útoku s Radkem Hubáčkem a Jiřím Rysem. „Pro Waceyho je asi těžké. Přiletěl předevčírem, naskočil do nového týmu, nikoho tady nezná. Ale do týmu zapadl dobře a myslím, že bude přínosem,“ povídá Tomáš Jiránek na adresu jednatřicetiletého útočníka.

VIDEOOHLASY S TOMÁŠEM JIRÁNKEM

Autoři videa: Zdeněk Drla, Tomáš Lysý